Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BFV verkoopt meer dan 2 miljoen kg kersen

Het kersenseizoen 2018 loopt ten einde. Bij de Belgische Fruitveiling werd er een recordaanvoer genoteerd van meer dan 2 miljoen kg kersen. De weersomstandigheden waren dit seizoen ideaal. Het droge en zonnige weer zorgde voor een excellente kwaliteit zoals we al enkele jaren niet meer gezien hebben. De grafiek hieronder toont de kersenaanvoer bij de BFV vanaf 2000 t.e.m. 2018

 

Dankzij deze recordaanvoer in combinatie met de hypermoderne elektronische sortering met hydrocooling kunnen de warenhuizen vruchten van Belgische bodem aan de consumenten aanbieden en is het mogelijk om de import van buitenlandse kersen te beperken tot een absoluut minimum. Geholpen door de BFV mediacampagne werd de verkoop voor 80% in het binnenland gerealiseerd. De exportmogelijkheden voor kersen waren dit seizoen beperkter omdat dankzij het mooie weer in heel Europa andere landen tegelijkertijd in productie kwamen. Hierdoor stond helaas de prijsvorming onder druk.



De BFV zet zich volop in voor een professionele kersenteelt met aantrekkelijke, vaste en lekkere rassen die een zeer goed uitstalleven hebben (Samba, Kordia, Regina, Sweetheart). De oppervlakte van deze rassen is dan ook sterk gestegen. Steeds meer kersentelers kiezen bovendien voor een beschermde kersenteelt (onder kappen met bevloeiing) wat dan weer een belangrijke troef is om continuïteit in levering aan de handel te kunnen aanbieden. Het Belgisch kersenareaal steeg de laatste jaren tot meer dan 1000 ha. Sedert 2010 is er 400 ha bij gekomen.

Voor meer informatie:
Marc Evrard
Belgische Fruitveiling
Montenakenweg 82
3800 Sint-Truiden - België
+32 11 69 34 11
Publicatiedatum: