Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Afstoten Saba Fresh Cuts uit Zweden enige voorwaarde

Total Produce rond overname Dole af na goedkeuring EC

Tholen Ė Total Produce heeft op 31 juli groen licht gekregen van de Europese Commissie (EC) om 45% van de aandelen van het Amerikaanse Dole over te nemen. De Ierse multinational telt 260 miljoen euro neer voor het 45%-aandeel. De goedkeuring kwam eerder dan verwacht.

De EC keurt de deal goed onder de voorwaarde dat Dole het Zweedse Saba Fresh Cut afstoot. De Europese Commissie maakt zich zorgen over de concurrentie in de Zweedse markt na de overname. Zowel Total Produce als Dole is actief in Zweden. Voor de gesneden producten zou alleen Salico als een significante concurrent overblijven. Volgens de EC zou hierdoor te weinig concurrentie in de markt overblijven. Total Produce liet in reactie weten dat deze voorwaarde "geen materiŽle impact heeft op de strategische motivering of de commerciŽle waarde van de transactie."

In februari 2018 maakte Total Produce de aankoop van 45% van de aandelen Dole bekend. De deal moest echter nog ter goedkeuring voorgelegd worden aan de EC. In de eerste verwachting zou de EC niet voor het einde van het jaar reageren op de deal, maar die verwachting blijkt niet uitgekomen. De EC keurde vorige maand de overname goed. Daarmee krijgt Total Produce 45% van de aandelen Dole en een optie op de resterende aandelen Dole in de komende vijf jaar.


Publicatiedatum: 6-8-2018
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: