Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eerste nieuwe Egyptische zoete aardappelen bij Masr Fruit

De eerste containers van het nieuwe Egyptische seizoen voor zoete aardappelen zijn bij pakstations van Masr Fruit ingeladen. Binnen twee weken worden deze afgezet op de Europese markt, waarna de export door zal lopen tot het begin van 2019. De zoete aardappelen van Masr Fruit zullen in heel Europa beschikbaar via distributiecentra van het Egyptische bedrijf.

Masr Fruit verwacht dat naarmate het seizoen vordert de export geleidelijk aan toe zal nemen. "We houden ons vast aan de verplichtingen met betrekking tot onze supermarktprogramma's, maar leveren ook aan de verwerkingssector. We telen de oranje-vlezige zoete aardappelrassen Beauregard en Desert. De teeltomstandigheden zijn goed en de oogst verloopt volgens plan. Onze plantages zijn ideaal voor het telen van zoete aardappelen. We beheren bij Masr Fruit het gehele proces van de kwekerij tot aan de schappen van de supermarkt. Dit geeft ons meer flexibiliteit met betrekking tot de leveringsketen. Ook zijn onze zoete aardappelen tijdens het gehele traject traceerbaar, wat bij het leveren aan supermarktketens van essentieel belang is", aldus commercieel directeur Zine Zouggari.De vraag naar zoete aardappelen neemt in snel tempo toe. Mensen willen gezonde alternatieven voor conventionele aardappelen. De Egyptische zoete aardappelsector is zich nu aan het ontwikkelen. Masr Fruit voorzag deze trend op de markt echter jaren geleden al en is daarom toen al begonnen met de teelt van zoete aardappelen.

"We hebben in eerdere seizoenen gezien hoe exporteurs de verkeerde rassen hebben gebruikt en onvoldoende kennis hadden van hoe ermee moest worden omgegaan. Wij hebben een volledige en efficiënte leveringsketen opgezet, waarbij we gebruik maken van een superieur ras. We werken hierbij samen met partners op verschillende punten in de leveringsketen in Europa, die de kwaliteit inspecteren. Hierdoor hebben onze zoete aardappelen een hogere mate van kwaliteit en een verbeterde houdbaarheid in vergelijking met de zoete aardappelen van andere telers", zegt Zine Zouggari.


De zoete aardappelen van Masr Fruit worden geleverd in bulkbakken van 600 kg en in cartons van 14, 15 of 6 kg. Alle zoete aardappelen worden afgezet onder het beschermde merk van Masrfresh. Masr Fruit levert in zeven verschillende maten, die allemaal tegemoet komen aan de vereisten voor sortering en aan de eisen van de klant.

Voor meer informatie:
Masr Fruit International 
ABC Westland 468
2685DE Poeldijk
+31 (0) 180 713 017
Email: info@masrfruit.com
www.masrfruit.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018