Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Asda overweegt sluiting DC in Londen

Ocado gebruikt nieuwe robottechnologie

Brazilië: Carrefour lanceert nieuw huismerk
Carrefour heeft in Brazilië een nieuw huismerkassortiment onder de naam Sabor & Qualidade geïntroduceerd. Het nieuwe merk bestaat op dit moment uit 13 verschillende versproducten, die van 17 lokale telers afkomstig zijn. Sabor & Qualidade vervangt het merk Guarantee of Origin dat eerder door Carrefour in Brazilië werd gebruikt. Voor het einde van 2018 zal het huismerk met nieuwe producten worden uitgebreid. Volgens Carrefour is Sabor & Qualidade een exclusieve lijn van authentieke, natuurlijke en smakelijke producten, die worden geteeld aan de hand van een hoge sociale en milieuvriendelijke standaard. De producten zijn op elk moment in de leveringsketen te traceren.
Bron: retailanalysis.igd.com

VK: Asda overweegt sluiting DC in Londen
De Britse tak van Walmart, Asda, overweegt het sluiten van een distributiecentrum voor online retail in Londen. Door het sluiten van de faciliteit zouden 261 banen op de tocht komen te staan. Asda heeft eerder toegestemd met een overname door concurrent Sainsbury's. Het management van Asda is nu in overleg met de werknemers van het DC in Enfield in het noorden van Londen. Volgens Asda heeft de locatie als probleem dat er geen ruimte is voor uitbreiding. In plaats daarvan wil Asda de capaciteit van andere faciliteiten in Londen uitbreiden.
Bron: reuters.com

VK: Ocado gebruikt nieuwe robottechnologie
De Britse online supermarkt maakt gebruik van nieuwe robottechnologie in zijn leveringsketen. Het bedrijf heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Swisslog, dat is gespecialiseerd in automatisering. Het AutoStore-systeem van Swisslog wordt gebruikt in een nieuw distributiecentrum van Ocado in het zuidoostelijke deel van Londen. Het is voor de tweede keer dat er gebruik wordt gemaakt van de oplossingen van Swisslog door Ocado. Eerder werd een systeem van Swisslog geïnstalleerd in een vrijstaande faciliteit van Ocado ten noorden van Londen. Het nieuwe systeem gebruikt 72.108 bakken, 94 robots en zeven stations voor lopende banden. Hierdoor wordt de ruimte op de locatie maximaal benut. De systemen van Swisslog zijn doorgaans bedoeld voor kleine losse producten.
Bron: essentialretail.com

Zweden: Axfood heeft winst in al zijn segmenten
Volgens directeur Klas Balkow van de Zweedse retailgroep Axfood heeft zijn bedrijf sterke resultaten behaald in het tweede kwartaal van 2018. "Ondanks de hoge cijfers in vergelijking en het negatieve kalender-effect in verband met Pasen hadden al onze segmenten positieve prestaties. We hebben in het tweede kwartaal een recordwinst behaald, waarin zowel Willys en Hemköp sterk hun inkomsten hebben verbeterd. Ook zette de sterke groei van het online segment door. Door de grotere volumes komt er minder druk te staan op de winstmarges." De totale netto omzet kwam neer op SEK12,2 miljard (€1,2 miljard), wat een toename inhield van 2,5%. De bruto winst nam met 11,9% toe tot SEK545 miljoen (€52,6 miljoen). De netto winst bedroeg SEK429 miljoen (€41,4 miljoen). In juni begon Axfood met de online apotheek Apohem. Sara Kraft Westrell werd aangewezen als het nieuwe hoofd voor Corporate Communications en werd daarmee een nieuw lid van de directie. Ze zal per oktober 2018 in haar nieuwe functie van start gaan.
Bron: axfood.com

VK: Marks & Spencer gaat duurzame energie aanbieden
Marks & Spencer (M&S) is een samenwerkingsverband aangegaan met Octopus Energy om duurzame energie aan te bieden onder het merk M&S Energy. De samenwerking gaat in september van start. M&S Energy biedt bij zijn klanten 100% groene energie aan. Octopus is de grootste investeerder in zonne-energie. Daarnaast heeft het bedrijf ook geïnvesteerd in windmolens en in de productie van biogas. De samenwerking met Octopus Energy komt in de plaats van een eerder contract met het energiebedrijf SSE. Ook onder dat contract werd 100% groene energie aangeboden.
Bron: cnbc.com

Pick n Pay wil winkels openen in Zimbabwe
Het in Zimbabwe gevestigde Meikles Limited, dat is gespecialiseerd in zowel de horeca als de supermarktsector, heeft in zijn samenwerking met Pick n Pay meer omzet behaald. De omzet van de supermarktketen die samen wordt beheerd is in het afgelopen fiscale jaar toegenomen van US$414 miljoen naar US$487,8 miljoen (van €357,3 miljoen naar €421,0 miljoen). Dankzij de sterke winstmarges in Zimbabwe ziet Pick n Pay nu mogelijkheden om meer winkels te openen. Ook worden bestaande winkels gerenoveerd.
Bron: foodbusinessafrica.com 

Carrefour opent Gourmet-winkel in Spanje
Carrefour gaat in Spanje een winkel openen volgens het Gourmet-concept. Door de nieuwe vestiging worden 50 nieuwe banen gecreëerd. Bij de winkel wordt samengewerkt met verschillende bedrijven die in de horeca actief zijn, zoals het Japanse restaurant Shikku, Bendita Pizza en de brouwerij Nuestra Barra. Het aanbod van de Gourmet-vestiging bestaat uit zowel de mogelijkheid om binnen de winkel te dineren als een service voor afhaalmaaltijden. 
Bron: esmmagazine.com

Portugal: Sonae krijgt groter aandeel in Sonae Sierra
Het Portugese retail- en telecommunicatiebedrijf Sonae heeft een aandeel van 20% in de joint venture Sonae Sierra overgenomen van het Britse vastgoedbedrijf Grosvenor Group. Eerder hadden beide partners een aandeel van 50% in Sonae Sierra, dat is gericht op vastgoed binnen de retailsector. Sonae neemt het aandeel over voor ongeveer €255 miljoen, waarmee het bedrijf nu een meerderheidsbelang van 70% verkrijgt. Sonae Sierra beheert ongeveer 46 winkelcentra in zowel Europa als in Zuid-Amerika. Het bedrijf is actief in twaalf verschillende landen.
Bron: esmmagazine.com

Bol.com verdubbelt capaciteit van DC
Bol.com, dat onderdeel is van Ahold Delhaize, heeft de capaciteit van zijn distributiecentrum verdubbeld van 50.000 vierkante meter naar 100.000 vierkante meter. Door de uitbreiding van het DC in Waalwijk en het kantoor in Utrecht zijn er volgens Bol.com 100 banen gecreëerd. Volgens directeur Huub Vermeulen zorgt de uitbreiding ervoor dat het bedrijf een uitstekende service kan blijven geven aan zowel consumenten als partners die via Bol.com producten op de markt zetten.
Bron: esmmagazine.com

VS: Weis heeft succes met oplossing voor leveringsketen
Een aantal maanden geleden begon Weis een samenwerking met het logistieke IT-bedrijf Kuebix. Sindsdien heeft het keten met succes het overzicht op de leveringsketens verbeterd. De controle op zowel de praktische als de financiële kant van de leveringsketens is door de IT-oplossingen van Kuebix toegenomen. Voordat Weis met Kuebix ging samenwerken, werd het grootste deel van de logistiek gecontroleerd door werknemers. Dit leidde tot een inefficiënt proces met hogere kosten. Het SupplierMAX-systeem van Kuebix regelt nu de ladingen die op locatie binnenkomen en laat de logistieke management voor een deel over aan experts van Weis zelf.
Bron: progressivegrocer.com

VS: LED-verlichting bij Meijer
Alle vestigingen van Meijer worden voor 2021 voorzien van LED-verlichting. Dit plan is onderdeel van een initiatief van Meijer om voor meer duurzaamheid in de bedrijfsvoering te zorgen. De winkels van Meijer zijn verspreid over zes Amerikaanse staten. Door de LED-verlichting moet het elektriciteitsverbruik met de helft worden verminderd. De verlichting komt van de bedrijven GE, Cooper en Phillips en wordt zowel gebruikt in de plafonds als bij spotlampen.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Walmart werkt samen met Microsoft
Walmart gaat samenwerken met Microsoft. De IT-gigant gaat helpen met de technologische fundering van Walmart, zodat het bedrijf beter tegemoet kan komen aan de eisen van de markt van vandaag. Volgens Walmart heeft Microsoft de voorkeur op het gebied van cloud-toepassingen. Het samenwerkingsverband zal in ieder geval vijf jaar aanhouden, waarbij de cloud-oplossingen van Microsoft voor zowel diensten naar consumenten toe als binnen de eigen bedrijfsvoering worden toegepast. Enkele systemen die op deze manier worden geïmplementeerd zijn Microsoft Azure en Microsoft 365.
Bron: supermarketnews.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018