Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Boerenbond vraagt om erkenning landbouwramp

Donderdag 19 juli werd zowel in de provincie Oost- als West Vlaanderen een captatieverbod voor de onbevaarbare waterwegen afgekondigd. Dit omwille van de waterschaarste ten gevolge van de aanhoudende droogte. Door deze maatregel ontneemt men de land- en tuinbouwers in deze provincies heel wat mogelijkheden om hun gewassen te beschermen tegen de droogte. Boerenbond vraagt aan Minister van landbouw J. Schauvliege om te onderzoeken of de voorwaarden voor de erkenning van een landbouwramp vervuld zijn. 

Sinds begin juni wordt de land- en tuinbouwsector geconfronteerd met een combinatie van uitzonderlijke droogte gecombineerd met zeer hoge temperaturen. Intussen wordt het voor een aantal teelten duidelijk dat er wel degelijk schade zal zijn.

Daarenboven blijkt uit de voorspellingen dat ook de komende dagen weinig tot geen regen verwacht mag worden. Het wordt duidelijk dat we hier te maken hebben met een uitzonderlijke situatie.

Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker nam vandaag het initiatief om aan Vlaams minister van landbouw, J. Schauvliege, te vragen om na te gaan of de voorwaarden voor de erkenning van een landbouwramp vervuld zijn. 
Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018