Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Boerenbond vraagt om erkenning landbouwramp

Donderdag 19 juli werd zowel in de provincie Oost- als West Vlaanderen een captatieverbod voor de onbevaarbare waterwegen afgekondigd. Dit omwille van de waterschaarste ten gevolge van de aanhoudende droogte. Door deze maatregel ontneemt men de land- en tuinbouwers in deze provincies heel wat mogelijkheden om hun gewassen te beschermen tegen de droogte.  Boerenbond vraagt aan Minister van landbouw J. Schauvliege om te onderzoeken of de voorwaarden voor de erkenning van een landbouwramp vervuld zijn. 

Sinds begin juni wordt de land- en tuinbouwsector geconfronteerd met een combinatie van uitzonderlijke droogte gecombineerd met zeer hoge temperaturen. Intussen wordt het voor een aantal teelten duidelijk dat er wel degelijk schade zal zijn.

Daarenboven blijkt uit de voorspellingen  dat ook de komende dagen weinig tot geen regen verwacht mag worden.  Het wordt duidelijk dat we hier te maken hebben met een uitzonderlijke situatie.  

Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker nam vandaag het initiatief om aan Vlaams minister van landbouw,    J. Schauvliege, te vragen om na te gaan of de voorwaarden voor de erkenning van een landbouwramp vervuld zijn. 
Publicatiedatum: 20-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: