Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VK

Euro Pool System lanceert Smart Return Logistics

Het beheren van herbruikbare verpakkingen wordt steeds moeilijker, met name nu het volume en de verscheidenheid aan materialen groeit. Dit maakt de opslag en het sorteren ervan onnodig gecompliceerd. Om bedrijven hiermee te helpen, lanceert Euro Pool System de nieuwe service Smart Return Logistics (SRL), die de retourlogistiek van haar distributiepartners zal optimaliseren en vereenvoudigen. 

Dankzij deze nieuwe SRL-service kan Euro Pool System tegemoet komen aan de groeiende behoefte van haar klanten om hun retourstromen snel en efficiënt te beheren. SRL maakt het mogelijk om ongesorteerde verpakkingen vanaf het verkooppunt terug te zenden, hetgeen een aanzienlijke tijdbesparing oplevert. Het is een eenvoudig, veilig en efficiënt proces dat klanten veel rompslomp bespaart maar ook een einde maakte aan het risico op fouten bij de handmatige verwerking. 

Bij SRL worden trays teruggezonden zonder dat zij gesorteerd hoeven te worden. Iedere retailer bevestigt een specifiek etiket op de pallet met ongesorteerde trays zodat de unit tijdens het hele retourproces gevolgd kan worden. Eenmaal aangekomen in het Service Centre van Euro Pool System wordt het SSCC-nummer van de pallet automatisch gescand door middel van Vision Control, een optisch systeem dat de geretourneerde trays op de pallet optisch identificeert. 


Het systeem maakt het mogelijk alle gegevens in een cloud op te slaan waardoor online monitoring mogelijk is. 

Patrice Jorge, directeur van Euro Pool System in Frankrijk, legt uit: "Naast het feit dat er minder administratieve handelingen nodig zijn, zijn onze klanten ook blij dat ze minder tijd kwijt zijn aan het verwerken van de materialen. Aangezien alle trays op één pallet geladen kunnen worden, wordt er veel tijd bespaard en is er bovendien minder opslagruimte nodig." 

Euro Pool System investeert voortdurend in de meest geavanceerde technologieën om haar klanten te helpen hun logistieke processen te optimaliseren. Dankzij bewezen technologische systemen garandeert SRL een optimaal beheer van herbruikbare verpakkingen, van de traceerbaarheid tot aan de retourlogistiek. 

"Onze toegevoegde waarde is het leveren van logistieke oplossingen die toegesneden zijn op de behoeften tijdens iedere schakel van de toeleveringsketen. Deze nieuwe service vormt een aanvulling op ons bestaande dienstenpakket en maakt het mogelijk om de betrouwbaarheid van de data die bedrijven onderling uitwisselen op een kosteneffectieve manier te garanderen tot wederzijds voordeel," aldus Patrice Jorge. 

Voor meer informatie:
Euro Pool System United Kingdom
Tel: +44 15 279 01 109

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018