Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Een derde van het plastic in Britse retail amper te recyclen

Volgens een nieuwe analyse van een consumentenvereniging is bijna een derde van de plastic verpakkingsmaterialen die in de Britse retail gebruikt worden ofwel niet herbruikbaar via de bestaande inzamelprogramma's dan wel moeilijk te recycleren. 

De consumentenvereniging 'Which?' dringt bij de regering aan op de invoering van een verplichte en duidelijke etikettering van alle herbruikbare plastic verpakkingen omdat uit onderzoek is gebleken dat er enorme tegenstrijdigheden voorkomen als gevolg van de vele verschillende programma's en het feit dat sommige verpakkingen helemaal niet van een label voorzien zijn. 

Uit een analyse van verpakkingen van 27 huismerkproducten van de grootste Britse retailketens bleek het aandeel herbruikbare verpakkingen bij Lidl met 71% het laagst te zijn. Ook Iceland (73%), Ocado (74%) en Sainsbury's (75%) eindigden onderaan de lijst. Over het algemeen werd vastgesteld dat 29% van het plastic verpakkingsmateriaal niet op grote schaal hergebruikt kon worden. 

Theguardian.com meldt dat Morrisons het best presteerde, met 81% makkelijk herbruikbare verpakkingen. Zo verkoopt Morrisons chocoladecake in een herbruikbare plastic doos, terwijl die van Lidl verpakt wordt in een verpakking bestaande uit verschillende materialen, waaronder een niet te recyclen folie en plastic venster. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018