Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sven Roosen, Gerrits Fruit

"“Komend hardfruitseizoen zal geen topseizoen worden"

Tholen – "Het hardfruit wat nu aan de bomen hangt ziet er mooi uit, maar door de droogte begint het spannend te worden. Het is al erg lang droog en dit heeft effect op de maten van het fruit", aldus Sven Roosen van Gerrits Fruit. "Ondanks de goede kwaliteit zal het geen topoogst worden. Wij verwachten een normale oogst, maar er zijn streken waar een kleine oogst wordt verwacht."


Sven Roosen en Miet Gerrits van sorteerbedrijf Gerrits Fruit.

In België zijn de voorraden voor appels en peren nagenoeg leeg. "Hier en daar zijn er nog wel wat appels, maar die voorraden lopen ook op een einde. Voor het nieuwe seizoen zou die lege markt positief moeten zijn, maar de handel is op het moment erg rustig. De prijzen zijn vandaag de dag vrij hoog dus de handel wacht af wanneer de prijzen zullen zakken. Dit is niet goed voor de vroege variëteiten", aldus Sven.



De vroege variëteiten van Gerrits Fruit komen binnen twee weken op de markt. "De appelvariteit is de Delbar waarna de eerste peren zoals de Corina-peer volgen. Het is weer afwachten wat het seizoen gaat doen. Vorig jaar hebben we ook geen topseizoen gehad en het is ook dit jaar weer kijken hoe het gaat lopen", besluit Sven. 


Het sorteerproces van de peren bij Gerrits Fruit.

Voor meer informatie:
Gerrits Fruit
Hasseltsesteenweg 131
3720 Kortessem (België)
+32 (0) 11 37 60 17