Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

EC geeft informatie over nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid

De Europese Commissie gaat naar aanleiding van een nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid op bezoek bij verschillende lidstaten. De commissie wil in overleg met betrekking tot de plannen van het beleid voor een versimpelde en gemoderniseerde toekomst voor voedselproductie en teelt.

Op 1 juni 2918 presenteerde de Europese Commissie voorstellen voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid na 2020. Met het einde van juni had de EC onder leiding van commissaris Phil Hogan bij 27 lidstaten een bezoek gebracht. De commissie heeft daar aan 49 voorlichtingsevenementen deelgenomen om met burgers en betrokken partijen te praten over de toekomst van het landbouwbeleid van de EU. Belangrijke punten op de agenda waren onder andere versimpeling van het beleid en modernisering, hoe er op nieuwe manieren kon worden gewerkt en de ambities met betrekking tot duurzaamheid en klimaatsverandering.

Deelnemers kregen de gelegenheid om vragen te stellen, hun zorgen kenbaar te maken en om in debat te gaan over de voordelen van de voorstellen voor het nieuwe landbouwbeleid. De voorlichtingsevenement trokken meer dan 4.000 mensen, die interesse hadden om de plannen te bespreken. Onder de deelnemers bevonden zich ministers, leden van het Europees parlement, journalisten en belanghebbenden in de landbouwsector.

Voor de Europese Commissie waren de evenementen een belangrijke gelegenheid om meer te leren over de prioriteiten op lokaal niveau en over prangende zaken met betrekking tot de toekomst van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Een aantal veel voorkomende vragen waren als volgt:
  • Zal er genoeg tijd zijn om de plannen voor te bereiden
  • Heeft het versimpelde beleid gevolgen voor telers?
  • Hoe kunnen telers werken aan doelstellingen voor duurzaamheid?
  • Wat is de toekomst van directe betalingen?
  • Is er aan de hand van het landbouwbeleid een risico op hernationalisatie?
Naast de evenementen werd de discussie omtrent het gemeenschappelijk landbouwbeleid ook gevoerd via social media. Vanaf het moment dat de wetsvoorstellen aan het einde van juni werden gepubliceerd, heeft de hashtag #FutureofCAP meer dan 10.000 vermeldingen gekregen en werd de term gebruikt bij meer dan 17.500 interacties.

Er zijn meerdere voorlichtingsevenementen gepland in augustus en september.

De wetsvoorstellen worden nu besproken door het Europees parlement en de EU-raad.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018