Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Leonard Kampschoer: "Voor het eerst overlap Turkse en Noord-Europese kersen"

Vervroegd fruitseizoen door het warme weer

Tholen - Door het warme weer lopen veel fruitproducties in Nederland vervroegd af. Het Nederlands kersenseizoen is bijvoorbeeld deze week alweer een heel eind gebeurd. "Opvallend dit seizoen is dat er veel productielanden tegelijkertijd op de markt waren. De teelt in Turkije lag ongeveer gelijk met de teelt in Noord-Europa. Dat is nog nooit gebeurd. Gelukkig is het Nederlandse kersenseizoen goed verlopen, maar als er goedkope importkersen worden aangeboden, heb je altijd te maken met prijsdruk", zegt commercieel directeur Leonard Kampschoer van FruitMasters.



"Gelukkig kunnen de Nederlandse kersen zich kwalitatief prima onderscheiden van de mindere buitenlandse productie. Door de vele zonuren was het suikergehalte daarbij erg hoog, waardoor een top smaak", vertelt Leonard. "Wel hebben deze on-Hollandse temperaturen ook neveneffecten voor het fruit. Je ziet dat het zachtfruit snel rijpt, en de producties soms op een hoop lopen. Ook met de Opal-pruimen zien we een versneld seizoen. Deze week is de topweek qua aanvoer, maar de prijzen blijven mooi in stand. De Opal-pruim heeft dan ook weinig concurrentie, want er is geen betere pruim te vinden!"

In het hardfruit zie je de verschillen ontstaan tussen de percelen waar beregend kan worden en waar dat niet kan. Over het algemeen verwachten we in Nederland, Belgiƫ en Duitsland een normale oogst met grovere appels. Als eerste indicatie voor peren, verwachten we een normale oogst, maar de invloed van het weer van de komende weken zal bepalend worden voor de maat van de peren en voor de grootte van de productie", besluit Leonard.

Voor meer informatie:
Fruitmasters
Leonard Kampschoer
lhm.kampschoer@fruitmasters.nl
www.fruitmasters.nl