Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Record appeloogst verwacht in Polen

De appeloogst in Polen zou dit seizoen wel eens enorm kunnen zijn, hetgeen mogelijk zal leiden tot extreem lage prijzen voor fruit voor de sapverwerking. 

Witold Boguta, voorzitter van de Poolse Unie van Groente- en Fruittelers, heeft aan lokale media laten weten dat de hagel geen schade aan de gewassen heeft veroorzaakt. Daarnaast zorgt de hete zomer ervoor dat de appelen eerder dan gebruikelijk geplukt kunnen worden.

Bugota voegde er aan toe dat Polen een record appeloogst verwacht die de oogst van 4,2 miljoen ton van 2016 zal overtreffen. Hij vertelde dat de prijzen van appelen voor de verwerking dit jaar erg laag zullen zijn, terwijl de prijzen voor appelen op de versmarkt nu al enorm laag zijn. Telers beginnen zich zorgen te maken maar consumenten kunnen natuurlijk profiteren van de lage prijzen. 

De groothandelsprijzen variëren van €0,62 tot €0,82 per kilo, afhankelijk van het ras. Degenen die die nog minder uit willen geven, kunnen nog steeds appelen van de oogst van vorig jaar kopen. 

Bron: Biznes.Newseria.pl


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018