Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Britten ontwikkelen robot voor pluk zachtfruit

Een innovatief Brits project voor tuinbouwrobots zal gericht zijn op het ontwikkelen van geavanceerde autonome systemen voor de zachtfruitteelt. De Universiteit van Lincoln, Saga Robotics en Berry Gardens Growers zijn aan dit tweejarige project begonnen dat de naam RAS-Berry draagt. Het project is het grootste in zijn soort binnen de EU. 

RAS-Berry wordt door het ministerie van Handel, Energie en Industriële Strategie (BEIS) gezien als een baanbrekend project op het gebied van kunstmatige intelligentie. Er wordt bijna €900 miljoen aan subsidie voor het project beschikbaar gesteld om het Verenigd Koninkrijk in de voorhoede van de AI-sector te plaatsen. De machines kunnen met fruit gevulde kratten van de pluklocatie naar het verzamelpunt brengen, wat het zware werk van de fruitplukkers enorm verlicht. Uiteindelijk zullen er machines ontworpen worden om de productiviteit op de plaats waar het fruit wordt geplukt te verhogen.

Volgens een artikel op farminguk.com zal het nog jaren duren voordat aardbeien door robots kunnen worden geplukt maar dankzij dit project zal het werk van fruitplukkers wel verlicht worden omdat er niet meer met volle fruitkratten gesjouwd hoeft te worden. Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018