Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Britten ontwikkelen robot voor pluk zachtfruit

Een innovatief Brits project voor tuinbouwrobots zal gericht zijn op het ontwikkelen van geavanceerde autonome systemen voor de zachtfruitteelt. De Universiteit van Lincoln, Saga Robotics en Berry Gardens Growers zijn aan dit tweejarige project begonnen dat de naam RAS-Berry draagt. Het project is het grootste in zijn soort binnen de EU. 

RAS-Berry wordt door het ministerie van Handel, Energie en IndustriŽle Strategie (BEIS) gezien als een baanbrekend project op het gebied van kunstmatige intelligentie. Er wordt bijna Ä900 miljoen aan subsidie voor het project beschikbaar gesteld om het Verenigd Koninkrijk in de voorhoede van de AI-sector te plaatsen. De machines kunnen met fruit gevulde kratten van de pluklocatie naar het verzamelpunt brengen, wat het zware werk van de fruitplukkers enorm verlicht. Uiteindelijk zullen er machines ontworpen worden om de productiviteit op de plaats waar het fruit wordt geplukt te verhogen.  

Volgens een artikel op farminguk.com zal het nog jaren duren voordat aardbeien door robots kunnen worden geplukt maar dankzij dit project zal  het werk van fruitplukkers wel verlicht worden omdat er niet meer met volle fruitkratten gesjouwd hoeft te worden. Publicatiedatum: 19-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: