Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Brazilië: record export sinaasappelsap

Dankzij de Amerikaanse markt, die getroffen werd door aanbodproblemen, sloot Brazilië z'n sinaasappeloogstjaar 2017/18 met een toename van 29% in de export van vruchtensap. Met dit resultaat was het verladen volume het grootste in de geschiedenis.

Volgens data van Secex exporteerde Brazilië totaal 1,15 miljoen ton geconcentreerd sinaasappelsap in vergelijking met de 895.000 ton van de vorige oogst.

Ongeveer 315.000 ton werd alleen al naar de VS verladen, wat neerkomt op een toename van 83% ten opzichte van de 172.000 ton die tijdens de vorige cyclus verladen werd. Deze stijging was veel groter dan die voor andere exportmarkten geregistreerd werd.

De Amerikanen kochten om twee redenen meer sap dit jaar:

Ten eerste leed het land door orkaan Irma onder binnenlandse aanbodproblemen. Zuid-Florida en het Caraïbisch gebied werden afgelopen jaar tussen 6 en 7 september getroffen. Grote sinaasappelplantages werden door de orkaan verwoest.

Ten tweede: de Amerikanen kochten dit jaar meer omdat Brazilië vorig jaar minder exporteerde. Dit werd toen veroorzaakt door de kleinere oogst.

Bron: folha.uol.com.br

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018