Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export begint vanuit Desert Fruit Pack store

"We zijn momenteel bezig met de verpakking van Medjool, Khallas en Zamli dadels voor de markten in Zuid-Afrika, Europa en het Midden-Oosten. Tijdens dit proces is onze investering in een 10.000 vierkante meter grote verpakkings- en verwerkingsfaciliteit, de Desert Fruit Pack store, van onschatbare waarde gebleken," zegt Charles Edmonds, technical manager bij Pack Store and Farming.

Het pakstation, dat aan de Europese veiligheidsnormen voldoet, is het grootste in Namibië en kan gemakkelijk concurreren met internationale faciliteiten wat het verwerken van dadels betreft. Het magazijn is gevuld met de modernste apparatuur en deze hightech omgeving zorgt ervoor dat verpakken en verwerken met de grootste mogelijke efficiëntie gebeurt. De dadels van hoge kwaliteit worden per stuk gesorteerd om aan de internationale indelingscriteria te voldoen. Verwacht wordt dat het verpakken tot eind juli doorgaat.



Desert Fruit Namibia's dadels vult tijdens deze periode van het jaar een gat. Charles: "Zuid-Afrika heeft momenteel geen toegaan tot telers uit het Midden-Oosten omdat hun product vorig jaar al tijdens hun zomer is geoogst. Onze dadels zijn er klaar voor en precies op tijd."

De gebouwen van Desert Fruit vormden een van de grootste constructieprojecten van de afgelopen jaren en was de grootste privé investering in die tijd. Het complex werd in februari 2017 geopend door de minister van binnenlandse zaken Ivula Itana.

Voor meer informatie;
Desert Fruit Namibia
Seth Holmes
Tel: +27 83 258 5958;
Publicatiedatum: