Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Raad van State: Blankenburgverbinding mag er komen

De bouw van de Blankenburgverbinding mag starten. Dat bepaalde de Raad van State vandaag. TLN pleit al jaren voor de bouw van deze weg en is dan ook blij met deze uitspraak.

De Raad van State vindt de bezwaren die onder meer Milieufederatie had tegen de bouw ongegrond.​ Dit betekent dat Rijkswaterstaat ten westen van Rotterdam een nieuwe weg kan aanleggen die de A15 verbindt met de A20. Een deel van deze weg wordt een tunnel. Met de weg wil de minister van IenW de bereikbaarheid van de regio Rotterdam garanderen.TLN: verbinding noodzakelijk voor economie
Vanmorgen benadrukte transportondernemer en TLN-bestuurslid in de regio West Arjan Maat in het Radio 1 Journaal het belang van deze weg. 'Het is belangrijk voor de ontwikkeling van de Rotterdamse haven en voor de BV Nederland dat deze verbinding er komt', zei Maat. Het gaat nu weer beter met de economie, dus zien we een flinke toename van verkeer in deze regio. En zien we ook dat de regio Rotterdam, en met name de ring van Rotterdam, erg filegevoelig blijkt. Met de Blankenburgverbinding wordt de ring van Rotterdam ontlast. Daarnaast zorgt hij voor permanente vermindering van files op de twee andere oeververbindingen: de Beneluxtunnel en Brienenoordbrug. Hiermee is de verbinding noodzakelijk voor de economie.

Daarnaast is het belangrijk voor de veiligheid dat de Blankenburgverbinding er komt. Als er zich een calamiteit voordoet in de haven, is er nu maar één vluchtroute: de A15. Met de komst van de Blankenburgverbinding komt er nog een vluchtroute en wordt de veiligheid vergroot.

Bron: TLN


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Veiligheid = drogreden
Een vluchtroute vanuit de Botlek naar het zuiden zou meer zin maken. Anders staat alles vast richting het overvolle Westland of Rotterdam
ik ben , tegen - 2018/07/18 13:28:39.000© AGF.nl 2018