Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Discounters in opmars in Europa

China: JD verandert van retail- naar IT-gigant
In de eerste twaalf jaar na oprichting was het bedrijfsmodel van JD.com voornamelijk gebaseerd op retail. Volgens directielid Winston Cheng is zijn bedrijf nu echter aan het veranderen. "In de komende twaalf jaar willen we een IT-bedrijf zijn. Deze twaalf jaar gaan draaien om het ondersteunen van andere merken en retailers in het opbouwen van hun online aanwezigheid en het verbeteren van hun marketing," aldus Cheng in een interview met Inside Retail Asia.
Bron: insideretail.asia

Frankrijk: Carrefour begint proef met Darty-franchise in winkels
Carrefour wil bij twee eigen hypermarkten vanaf september franchises van de Darty-keten laten opereren. Carrefour heeft hiervoor in december 2017 een overeenkomst getekend met Darty, waarbij dit bedrijf werd overgenomen. Door de Darty-keten uit te breiden via een franchiseconstructie in plaats van eigen beheer, kan Carrefour meer controle over de locaties uitoefenen. Ook kan er zo meer onderscheidend vermogen worden gecreëerd binnen de hypermarkten met betrekking tot het non-food-assortiment.
Bron: retailanalysis.igd.com

City'super wil meer vestigingen in China
De in Hong Kong gevestigde retailketen City'super is van plan om in het Chinese binnenland uit te breiden. De keten, die is gericht op het hogere marktsegment, wil vestigingen opzetten in de Yangtze-rivierdelta bij Sjanghai. City'super wil op deze manier inspelen op de toenemende koopkracht onder Chinese consumenten en de stijgende behoefte aan premium-producten. Volgens directeur Thomas Woo geven consumenten in het Chinese binnenland meer uit aan duurdere producten zoals geïmporteerde alcoholische dranken dan consumenten in Hong Kong. "We hadden het idee dat het potentieel van het vasteland nog niet benut was door City'super," aldus Woo. "We streven er niet naar om in geheel China uit te breiden, maar we kijken nu wel naar de rijkere regio's in het oosten van het land."
Bron: scmp.com

Discounters in opmars in Europa
Discountketens maken in Europa een opmars. Volgens statistieken van LZ Retailytics zal de totale gecombineerde winkelruimte van discountketens in Europa met 2021 groter zijn dan die van hypermarkten. Ondanks een overschot aan winkelruimtes in de meeste Europese markten, zijn discounters van plan om in totaal hun winkelruimte met 2023 uit te breiden met zo'n 10 miljoen vierkante meter extra. Deze toename komt grofweg overeen met de huidige totale winkelruimte in Europa van de Franse keten Carrefour. De meeste groei qua omzet zal voor discounters te vinden zijn in Rusland. Lokale ketens breiden daar in rap tempo uit. Binnen geheel Europa zal de Pyaterochka-keten van het Russische X5 de tweede grootste discountketen qua omzetgroei zijn. Daarmee loopt Pyaterochka voor op de Aldi-ketens, met alleen Lidl nog voor zich.
Bron: retailytics.com

Filipijnen: 7-Eleven heeft in zes maanden 19,4% winstgroei
Philippine Seven Corp., dat in de Filipijnen de licentiehouder is voor de 7-Eleven-franchise, had in de eerste zes maanden van 2018 een stijging in winst van 19,4% tot P533 miljoen (€8,5 miljoen). Een jaar geleden werd in dezelfde periode een winst behaald van P446 miljoen (€7,1 miljoen). De winsttoename werd behaald ondanks dat de prijzen bij retailers zijn toegenomen als een gevolg van een hervorming van het Filipijnse belastingstelsel.7-Eleven vormt de grootste buurtwinkelketen van de Filipijnen. De retailomzet kwam in de afgelopen zes maanden neer op P22,2 miljard (€355,2 miljoen), wat jaar op jaar een toename is van 22,7%. De stijging in omzet kwam door een verbeterde vergelijkende winkelomzet en een toename van het winkelnetwerk van 14%. In het eerste halfjaar is het netwerk met 299 nieuwe vestigingen genomen tot 2.386 winkels.
Bron: manilastandard.net

Saoedi-Arabië: LuLu begint nieuwe hypermarkt in Riyadh
LuLu Hypermarket staat op het punt om een nieuwe hypermarkt te openen in Riyadh. De nieuwe hypermarkt gaat wereldwijd de 150ste vestiging van LuLu zijn. Binnen Saoedi-Arabië wordt dit het dertiende filiaal. De hypermarkt krijgt een oppervlak van iets meer dan 20.000 vierkante meter. 
Bron: arabnews.com

Brazilië: hogere aandelenkoers GPA door stijgende omzet

Het Braziliaanse GPA had een sterke kwartaalomzet. Ondanks dat er sprake was van een staking door vrachtwagenchauffeurs, zorgde de sterke omzet van het groothandelssegment voor een positief resultaat. De aandelenkoers van GPA steeg hierdoor met bijna 5%. GPA, dat onder het Franse Casino Guichard Perrachon valt, had een toename in omzet van jaar op jaar 10,4%. De omzet kwam zodoende neer op 11,8 miljard reais (€2,61 miljard). Analisten van Reuters waren uitgegaan van een iets hogere omzet van 12,2 miljard reais (€2,69 miljard).
Bron: reuters.com

VK: Poundworld sluit winkels, saneert 1.000 banen
Poundworld moet noodgedwongen 80 winkels sluiten. Hierdoor zullen zo'n 1.000 ontslagen vallen. Eerder werd al bekend gemaakt dat Poundworld 25 filialen zou moeten sluiten. Hierdoor komen 242 medewerkers op straat te staan. De ontslagen vallen op last van curatoren die verantwoordelijk zijn voor een kandidaat voor overname van de noodlijdende keten. Poundworld ging vorige maand failliet nadat overleg met potentiële kopers mislukte. In totaal heeft Poundworld 335 winkels en 5.000 werknemers.
Source: theguardian.com

Amerikaanse buurtwinkels hebben meer omzet in eerste halfjaar
De Amerikaanse National Association of Convenience Stores (NACS) heeft bekend gemaakt dat Amerikaanse buurtwinkels in de eerste helft van 2018 een positieve groei hebben meegemaakt. De branchevereniging vertegenwoordigt het buurtwinkelsegment van de Amerikaanse retailsector. De informatie over de omzet werd verkregen door een enquête onder 2.106 buurtwinkels. Ook werden hierbij de factoren geïdentificeerd die aan de omzetgroei hebben bijgedragen. Een van de redenen is een uitgebreider aanbod aan versproducten en gezonde voedingsmiddelen. 45% van de retailers gaf aan dat gezonde repen voor omzet hebben gezorgd, terwijl 41% van de ondervraagde winkels naar hun AGF-aanbod wezen.
Bron: esmmagazine.com

VS: HelloFresh haalt Blue Apron in op klantentevredenheid

HelloFresh heeft zijn directe concurrent Blue Apron ingehaald op het gebied van klantentevredenheid. Dit blijkt uit de YouGov BrandIndex. "Nieuwe cijfers van YouGov BrandIndex laten zien dat het Duitse Hello Fresh klanten weghaalt bij het Amerikaanse Blue Apron," aldus een verslag van YouGov. Het onderzoeksbureau vroeg in een enquête aan verschillende consumenten of ze een overwegend positieve of negatieve indruk kregen bij bepaalde merken. Sinds januari 2018 is de score van Hello Fresh opgeklommen van 15 naar 18. De score van Blue Apron is daarentegen gezakt van 15 naar 13. Verder behaalde HelloFresh een tevredenheidsscore met een piek van 26, terwijl Blue Apron dit jaar nog niet hoger is gekomen dan een score van 18. Eerder dit jaar gaf HelloFresh aan dat het bedrijf nu 1,2 miljoen Amerikaanse klanten heeft. Daarmee heeft HelloFresh Blue Apron ingehaald als marktleider in de VS.
Bron: fooddive.com

Amazon heeft meer dan 4.000 full time-werknemers in Wisconsin

Tussen 2014 en 2017 hebben de investeringen van Amazon meer dan $1 miljard (€850 miljoen) bijgedragen aan de economie van Wisconsin. Hierdoor werden indirect 5,500 banen gegenereerd, naast de 4.000 werknemers die het bedrijf direct in dienst heeft. Dit jaar heeft Amazon een mijlpaal behaald door in Wisconsin in totaal meer dan 4.000 full time-werknemers in dienst te hebben. Amazon biedt werkgelegenheid voor werkzoekenden met allerlei verschillende achtergronden, werkervaring of opleiding. Dit loopt van HR-medewerkers tot programmeurs en van ervaren professionals tot starters.
Bron: marketwatch.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018