Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Drukte door Vierdaags en vakantieverkeer

Vrijdag 20 juli worden er lange files rond Nijmegen verwacht vanwege de intocht van de Vierdaagse. In de loop van de ochtend ontstaan de eerste opstoppingen op de wegen rond Nijmegen zoals de A50, A73 en de N325. De files houden tot in de middag aan. Komend weekend sluiten ook de scholen in de regio Noord hun deuren en begint in de regio Zuid de bouwvak. Lange vakantiefiles worden in eigen land niet echt verwacht, maar het zal dit weekend (vooral zaterdag) wel druk worden op de Europese vakantieroutes.

Nijmegen
Bij Nijmegen wordt het wel dringen op de weg. De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten verwacht deze week zo'n 250.000 bezoekers, waarbij het zwaartepunt op vrijdag ligt. Grootste knelpunt is het knooppunt Ewijk, waar de A50 en de A73 bij elkaar komen. Ook voor de Waalbrug vanuit Arnhem loopt het vrijdagmiddag vast.

Wegwerkzaamheden
Qua vakantiedrukte zal het vrijdagmiddag verder wel loslopen, verwacht ANWB Verkeersinformatie. Miljoenen mensen zijn immers al vrij. Juist om die reden sluit Rijkswaterstaat een aantal snelwegen af in verband met ingrijpende werkzaamheden. Dat is onder meer het geval bij het Haagse knooppunt Ypenburg op de A4 naar Rotterdam en bij Roermond, waar de A73 in beide richtingen dicht gaat.

Wie dit weekend met de auto naar een buitenlandse vakantiebestemming gaat, ontkomt vooral op zaterdag 21 juli niet aan files.

Prognose Duitsland
Vanuit de dichtbevolkte Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen vertrekt een tweede golf vakantiegangers naar het zuiden van Europa. Dat leidt tot files op de Autobahnen als de A3, de A8 en de A61. Bij Hockenheim zijn dit weekend Formule-1 races.

Prognose Frankrijk
In Frankrijk worden de langste files in de Rhône-vallei op de A6/A7 en op de A10 bij Orléans verwacht. Ook in de Tour-finishplaatsen als Mende en Carcassonne wordt het druk. 

Prognose Oostenrijk
In Oostenrijk zijn de A10 Salzburg-Villach, de Karawankentunnel naar Slovenie in de A11 en de Fernpasroute (B179) de grootste knelpunten.
Actuele verkeersinformatie Oostenrijk

Prognose Zwitserland
Vakantiegangers die via Zwitserland onderweg naar het zuiden rijden moeten voor de ingang van de St Gotthardtunnel (A2) veel geduld hebben. De wachtijd loopt daar zaterdag op tot meer dan twee uur. 

Prognose Italië
Dit weekend wordt het in Italië druk door vakantieverkeer. Zaterdag 21 juli worden de meeste files verwacht. Drukte vooral op de: A4 Verona - Venetie - Trieste, A22 Brennero - Verona, A23 Villach - Udine, de grensovergang Dragonja met Kroatie en de wegen naar de kust.

Bron: ANWB

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018