Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterke daling pruimen en groei abrikozen

Spaanse steenfruitoogst daalt 10-15%

Afgelopen donderdag kwam het ministerie van Landbouw bijeen voor een nieuwe vervolgvergadering om de situatie van het steenfruitseizoen te bekijken. De vergadering werd voorgezeten door de algemeen directeur van landbouwteelt en -markten, Esperanza Orellana, die bevestigde dat de teelt nog steeds ongeveer 10-15% kleiner is dan in het vorige seizoen. De pruimenteelt is aanzienlijk gedaald en de abrikozenteelt is toegenomen.

Tijdens de bijeenkomst werd benadrukt dat het eerste deel van het seizoen werd gekenmerkt door de uitzonderlijke weersomstandigheden van dit jaar, met een lange winter en natte en koude lente, die een algemene daling van de teelt heeft veroorzaakt.

Er werd ook gemeld dat het seizoen bijna klaar was in de vroege gebieden en dat de timing van de Ebro Valley-teelt goed was, zonder overlapping met andere teeltgebieden. Het ministerie van Landbouw wijst er ook op dat de komst van variƫteiten uit het middenseizoen de kwaliteit van de teelt heeft verbeterd.

Wat prijzen betreft rapporteert het ministerie dat ze in algemene termen hoger zijn dan vorig seizoen. De prijzen waren echter bijzonder laag in gevallen waarin het weer een grotere impact op de kwaliteit had, wat vooral het geval was in Extremadura.


Publicatiedatum: