Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Sterke daling pruimen en groei abrikozen

Spaanse steenfruitoogst daalt 10-15%

Afgelopen donderdag kwam het ministerie van Landbouw bijeen voor een nieuwe vervolgvergadering om de situatie van het steenfruitseizoen te bekijken. De vergadering werd voorgezeten door de algemeen directeur van landbouwteelt en -markten, Esperanza Orellana, die bevestigde dat de teelt nog steeds ongeveer 10-15% kleiner is dan in het vorige seizoen. De pruimenteelt is aanzienlijk gedaald en de abrikozenteelt is toegenomen.

Tijdens de bijeenkomst werd benadrukt dat het eerste deel van het seizoen werd gekenmerkt door de uitzonderlijke weersomstandigheden van dit jaar, met een lange winter en natte en koude lente, die een algemene daling van de teelt heeft veroorzaakt.

Er werd ook gemeld dat het seizoen bijna klaar was in de vroege gebieden en dat de timing van de Ebro Valley-teelt goed was, zonder overlapping met andere teeltgebieden. Het ministerie van Landbouw wijst er ook op dat de komst van variëteiten uit het middenseizoen de kwaliteit van de teelt heeft verbeterd.

Wat prijzen betreft rapporteert het ministerie dat ze in algemene termen hoger zijn dan vorig seizoen. De prijzen waren echter bijzonder laag in gevallen waarin het weer een grotere impact op de kwaliteit had, wat vooral het geval was in Extremadura.Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018