Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ui van Tropea beleeft redelijk seizoen

"Het seizoen van de ui uit Tropea met beschermde geografische aanduiding is in volle gang. Helaas is de opbrengst wat later dan vorig seizoen vanwege de schade die de weersomstandigheden hebben veroorzaakt. De vraag naar onze ui wordt steeds hoger omdat de consument zich steeds bewuster wordt van de goede en gezonde eigenschappen ervan." Dat zegt Giuseppe Laria (foto hiernaast), voorzitter van het consortium van de BGA ui van Tropea.

"Vanwege hevige regenval schatten we dat er 30% minder opbrengst is. De markt zal dit pas in het tweede deel van het seizoen gaan merken."



"De storm in april heeft dit jaar een groot deel van de oogst verwoest. Ongeveer 40 hectare zijn verloren gegaan en dit betreft voornamelijk de gebieden in de buurt van Campora San Giovanni, onderdeel van de gemeente Amantea in de provincie Cosenza, Falerna en de kust van Lametino", zegt Laria.



"Gezien het feit dat dit een nichemarkt is, is het niet altijd makkelijk om de ui te bemachtigen, hoewel de prijzen momenteel gemiddeld zijn. Zeestormen zijn voor een product als de ui heel riskant. We weten dat de zeebries gunstig is voor onze bollen, maar er bestaat natuurlijk ook een risico door de kracht van het zeewater". zegt Laria.


"We proberen de beste voorwaarden te creëren door nieuwe synergieën met 7 andere productiebedrijven, met overeenkomsten die we al volgende week zullen formaliseren", concludeert Laria.

Contact:
Rete d'Impresa La Fenice
Giula Srl
Via Stazione
89866 San Nicolò di Ricadi (VV)
Italië
Tell.: +39 335 7011834
Email: giulasrls@gmail.com
Publicatiedatum: