Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Felix Instruments

"Nieuw instrument om rijpheid avocado's te meten"

Avocado's kennen diverse stadia van rijping en telers, verladers en retailers willen fruit dat perfect rijp is aanbieden om een hoogwaardige smaakervaring te garanderen. Felix Instruments is dan ook enthousiast bekend te kunnen maken dat het de Avocado Quality Meter heeft ontwikkeld, waarmee de rijpheid van avocado's kan worden bepaald door gebruik te maken van een spectrometer. "Simpel gezegd schijnen we licht in de avocado en de informatie die we hiermee verkrijgen, geeft ons inzicht in het drogestofgehalte en het stadium van rijping," legt Dennis Fisher van Felix Instruments-Applied Food Science uit. 

"We zijn blij een betaalbaar instrument aan te kunnen bieden dat avocadotelers overal kunnen gebruiken, in hun plantages, pakstations of de retail," vervolgt Fisher. "Dit instrument geeft op niet-destructieve wijze nauwkeurige informatie over de rijpheid op welke locatie dan ook," voegt hij er aan toe. Bepaal oogstdatum er bespaar op arbeidskosten
"We merkten dat er behoefte was aan een eenvoudig, robuust meetinstrument dat telers snel betrouwbare informatie kan geven over de rijping van hun avocado's. Het is onze hoop en missie dat het gebruik van één of meerdere Avocado Quality Meters telers zal helpen bij het nauwkeuriger bepalen van hun oogstdatum om zo onnodige arbeidskosten te besparen. Aanvankelijk was het onze doelstelling om verliezen te voorkomen maar de mogelijkheid die dit instrument biedt om met precisie het tijdstip van verladen te bepalen is een extra pluspunt." 

De nieuwe F-751 Avocado Quality Meter is gebaseerd op de orginele F-750 Produce Quality Meter en werd specifiek ontwikkeld om de rijpheid te bepalen aan de hand van het drogestofgehalte. Droge stof is hetgeen wat overblijft als al het vocht aan het fruit onttrokken is. Het is bepalend voor onder meer het suiker- en zetmeelgehalte. Op deze manier hebben avocadotelers een directe indicatie van wanneer zij hun fruit kunnen plukken. Het instrument is uitgerust met Shepard- en Hass-modellen voor het verzamelen van gegevens. Wanneer een avocadoras niet in de Avocado Quality Meter voorkomt, kan Felix Instruments een model op maat maken. Fruit Maps
De F-751 Avocado Quality Meter kan vanaf nu besteld worden. De voordelen van het meetinstrument zijn onder meer het nauwkeurige avocadomodel voor het bepalen van het drogestofgehalte en de aanmerkelijk lagere prijs dan die van de geavanceerde F-750 Produce Quality Meter. De Avocado Quality Meter staat bovendien het gebruik van Fruit Maps toe, de gratis interactieve oogstapplicatie, die door Felix Instruments in samenwerking met de Central Queensland University ontwikkeld werd.


Voor meer informatie:
Chelsea Gaya
Felix Instruments
Tel: +1 (360) 833-8835

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018