Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Neem een kijkje in een Californisch avocadopakstation

Per uur kunnen er ongeveer 32.000 tot 33.000 avocado's worden gesorteerd en verpakt in het pakstaion van West Pak in Murrieta, in de Amerikaanse staat Californië. Naast haar eigen fruit, verpakt het bedrijf in haar faciliteit ook de avocado's van zo'n 165 andere telers. 

Vorige maand kreeg FreshPlaza de kans om het pakstation van West Pak te bezoeken als onderdeel van een excursie georganiseerd door de Californian Avocado Commission. Aangezien het avocadoseizoen in Californië in volle was, was het een drukke boel bij West Pak. Grote bakken, met 430 tot 450 kilo avocado's, stonden gereed om hun reis langs de sorteerlijnen te vervolgen om uiteindelijk verpakt te worden in kleine dozen. 
Sorteren met behulp van camera's
De eerste stap van het sorteerproces bestaat uit de camera-inspectie waarmee de avocado's binnen één seconde kunnen worden beoordeeld. De camera's maken 22 tot 27 beelden van iedere avocado en bepalen of deze in klasse één of klasse twee thuishoort. De camera's onderscheiden verschillende kleuren en scheiden beschadigde exemplaren van groene. Naast de camera-inspectie wordt het fruit nog eens extra gecontroleerd door mensenogen om er zeker van te zijn dat het op de juiste manier gesorteerd is. 

Hierna vervolgen de avocado's hun weg naar de weegbrug, waar de maat bepaald wordt. De maten lopen uiteen van 18 tot 96, waarbij 18 de grootste is en 96 de kleinste avocadomaat is. "De maat wordt bepaald aan de hand van het gewicht en aan het getal is te zien hoeveel avocado's er in een doos van ongeveer 11 kilo passen," legt Luis Lerma uit, die de rondleiding verzorgt.

"De grootste avocado die ik ooit tegengekomen ben, was er één van het ras Reed in maat 18," vervolgt Lerma. "De maten 48 en 60 komen het meest voor. Er passen dus 48 avocado's in een doos van 11 kilo en de meeste avocado's van dit formaat wegen tussen de 212 en 269 gram."

Het merendeel van de avocado's die in dit pakstation verwerkt worden, is van het ras Hass maar het bedrijf verpakt ook beperkte volumes Lamb Hass, Reed en overige rassen. Nadat het fruit is gesorteerd en gewogen wordt het in drie etiketteerstations geëtiketteerd. Export aanzienlijk gegroeid
Hoewel de meeste avocado's die verpakt worden uit conventionele teelt zijn, groeit het aandeel van West Pak in de biologische teelt eveneens. "Vorig jaar bestond 6% tot 7% van ons volume uit bio-avocado's en dit jaar is dit bijna 10%," vertelt Lerma. De export is ook gegroeid ten opzichte van vorig jaar omdat internationale consumenten steeds beter op de hoogte zijn van de gezonde eigenschappen en bereidingswijzen van avocado's. 

Er worden drie verschillende dozen gebruikt om de eerste en tweede categorie en biologische avocado's van West Pak te onderscheiden. Klasse één fruit wordt in groene dozen verpakt, klasse twee in bruine dozen voorzien van de naam 'Dos Amigos' en biologische avocado's in een tweelaagse bruine doos met de belettering 'Organic'. Voordat de biologische avocado's mogen worden verpakt, dient de hele faciliteit schoongemaakt te worden en moeten de PLU-stickers omgewisseld worden.

"Hoewel dit de nodige tijd kost, verpakken we vrijwel iedere dag biologische avocado's," aldus Lerma. 


Rijpkamers
In de faciliteit in Murrieta zijn acht rijpkamers geïnstalleerd om het rijpproces van de avocado's te bespoedigen. De meeste retailers zien ervan af om zelf fruit te rijpen vanwege de grote risico's die hieraan verbonden zijn. In plaats daarvan betalen ze liever voor het voorrijpen. "We rijpen 50% van onze producten en merken dat dit percentage jaarlijks groeit. Het merendeel van het gerijpte fruit is bestemd voor de foodservicebranche," vervolgt Lerma. Iedere dag wordt het fruit in de rijpkamers door West pak gecontroleerd om te garanderen dat het aan de eisen van de klanten beantwoordt. De temperatuur in de rijpkamers ligt rond de 16,7 tot 17,8 graden Celsius maar zodra het proces voltooid is, wordt de temperatuur teruggebracht naar 3,3 graden Celsius om het product te koelen. Naast de rijpkamers in Murrieta beschikt West Pak ook over rijpkamers in Dallas en Philadelphia. 
Voor meer informatie:
Contact: 
George Henderson
West Pak Avocado
Tel: 951-296-5757

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018