Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Panalpina Perishables Network breidt uit naar Zuid-Afrika

Na overnames vorige maand in Argentinië breidt Panalpina z'n Perishables Network nu uit naar Zuid-Afrika. Het internationale vracht- en logistiek bedrijf verwerft een meerderheidsbelang in Skyservices die gespecialiseerd zijn in luchtvracht van bederfelijke goederen. Met deze laatste aanwinst krijgt Panalpina vaste voet aan de grond in een strategische markt met z'n aanwezigheid in Johannesburg en Kaapstad. Dit zal end-to-end oplossingen voor bederfelijke producten van Zuid-Afrika naar Europa, het Midden- en Verre-Oosten en de VS mogelijk maken.

Panalpina zal een meerderheidsbelang in Skyservices verwerven. Dit Zuid-Afrikaanse bedrijf is gespecialiseerd in luchtvrachtexport van bederfelijke producten. De bedrijven kwamen op 16 juli jl. tot een akkoord.

"De overname van Skyservices geeft ons de mogelijkheid om een belangrijke speler op Afrika's AGFexportmarkt te worden. De meeste export gaat naar Londen, Amsterdam en Frankfurt, waar we over veel expertise op het gebied van bederfelijk vracht beschikken," zegt Stefan Karlen van Panalpina. "Gezien de strategische rol van Zuid-Afrika op de mondiale handel in AGF is het logisch dat we onze eigen aanwezigheid hier neerzetten en ons Panalpina Perishables Network versterken."

AGF maakt tot 40% van Zuid-Afrika's vrachtvluchten uit. Topproducten zijn snijbloemen, subtropisch fruit, speciale groenten, bessen, vlees en vis. De belangrijkste landen van bestemming van Skyservices zijn het VK, Nederland, Duitsland, de VAE en de VS.Bernd Julicher van Skyservices. "Panalpina's mondiale netwerk en expertise in bederfelijke producten zal waardevol blijken te zijn om nieuwe en steeds belangrijker wordende markten als China te bedienen."

Skyservices begon in mei 2000 door eigenaren Bernd Julicher, Frik van Rooyen en Jaco van Zijverden. Het bedrijf telt 52 medewerkers in Johannesburg en Kaapstad en heeft in beide steden een gebouw op het vliegveld.

De bedrijven zijn overeengekomen geen financiële details van de deal naar buiten te brengen.

Voor meer informatie;
Sandro Hofer
The Panalpina Group
Tel: +41 61 226 11 66
www.panalpina.com/

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018