Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Wegen, winkels en restaurants overspoeld

Tsunami treft Mallorca en Menorca

Een mini tsunami heeft toeristenstranden in delen van Mallorca en Menorca getroffen. Een 1,5 m hoge golf trof maandagochtend Ciutadella aan de westkust van Menorca.

Nabij gelegen stranden werden overspoeld door deze meteotsunami die in het Catalaans rissaga genoemd wordt. Stranden en enkele gebouwen werden overspoeld.

Het merkwaardige weersfenomeen trof ook vakantieresorts in Mallorca met zeewater dat de kust in Andratx overspoelde en kustwegen deed onderlopen. Booteigenaren in een resort aan Mallorca's zuidwestkust werden gefilmd toen ze hun boten in veiligheid wilden brengen.


Er kwamen geen meldingen van gewonden binnen. De meteotsunami vond plaats toen de stranden vrij leeg waren. Er werden onder andere populaire vakantieresorts op de Spaanse eilanden getroffen. Gelukkig vond het vroeg in de ochtend plaats, waardoor toeristen en bewoners nauwelijks gevaar liepen.

Volgens metro.co.uk zijn meteotsunami's, ook wel meteorologische tsunami's genoemd, op tsunami lijkende golven die ontstaan doordat snel veranderende barometerdruk de verplaatsing van een grote hoeveelheid water veroorzaakt.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018