Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wegen, winkels en restaurants overspoeld

Tsunami treft Mallorca en Menorca

Een mini tsunami heeft toeristenstranden in delen van Mallorca en Menorca getroffen. Een 1,5 m hoge golf trof maandagochtend Ciutadella aan de westkust van Menorca.
 
Nabij gelegen stranden werden overspoeld door deze meteotsunami die in het Catalaans rissaga genoemd wordt. Stranden en enkele gebouwen werden overspoeld.
 
Het merkwaardige weersfenomeen trof ook vakantieresorts in Mallorca met zeewater dat de kust in Andratx overspoelde en kustwegen deed onderlopen. Booteigenaren in een resort aan Mallorca's zuidwestkust werden gefilmd toen ze hun boten in veiligheid wilden brengen.
 

 
Er kwamen geen meldingen van gewonden binnen. De meteotsunami vond plaats toen de stranden vrij leeg waren. Er werden onder andere populaire vakantieresorts op de Spaanse eilanden getroffen. Gelukkig vond het vroeg in de ochtend plaats, waardoor toeristen en bewoners nauwelijks gevaar liepen.
 
Volgens metro.co.uk zijn meteotsunami's, ook wel meteorologische tsunami's genoemd, op tsunami lijkende golven die ontstaan doordat snel veranderende barometerdruk de verplaatsing van een grote hoeveelheid water veroorzaakt.
Publicatiedatum: