Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vierdaagsewandelaars halen bijna de groente- en fruitnorm

Wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse zijn gezond bezig, maar uit jaarlijks onderzoek door het RadboudUMC blijkt dat zij ook opvallend gezond zijn. De groep eet meer groente en fruit dan de gemiddelde Nederlander en heeft nauwelijks tekorten aan vitamines en mineralen. Het eetpatroon van de wandelaars valt ook op. "De meeste Nederlanders eten één stuk fruit per dag. De Vierdaagsewandelaar zit op 180 gram, dat is bijna twee stuks", zegt professor Maria Hopman van de Nijmeegse Radbouduniversiteit. "Volgens de adviezen van de gezondheidsraad nog niet helemaal genoeg. Maar de Vierdaagseloper komt daar wel bij in de buurt, terwijl de gemiddelde Nederlander maar op de helft zit van wat geadviseerd wordt."

Om de wandelaars nog eens extra te stimuleren groente en fruit te eten, moedigen diverse twitteraars de sportieve lopers aan.
Ook onze Primeur-collega Andries Gunter loopt mee in de Vierdaagse en werd verrast door een Tomatenbieslooksalade van Smeding AGF en genoot ook van de Tasty Tom-tomaatjes die onderweg uitgedeeld werden.Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018