Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Studenten bouwen appelplukrobots in wedstrijd

Teams van de universiteiten van UC-Davis, UC-Merced en Cal Poly zullen 31 juli deelnemen aan de jaarlijkse internationale bijeenkomst van de American Society of Agricultural and Biological Engineers (ASABE) in Detroit. Negentien studententeams (waaronder drie uit Californië), Canada en China zullen daar de strijd met elkaar aangaan in de bouw van robots om landbouwwerkzaamheden te mechaniseren.

"Het arbeidsaanbod voor landbouw neemt af, terwijl de behoefte aan meer voedsel toeneemt om de groeiende wereldbevolking te voeden. Daarom moet de landbouw overschakelen naar technologieën die minder afhankelijk van menselijke arbeid zijn, zoals het gebruik van meer robots, om deze uitdaging het hoofd te bieden."

"Het doel van dit evenement is jonge landbouwingenieurs aan te moedigen om mee te doen aan het bouwen van robots voor landbouwtoepassingen en om ervaring op te doen als de volgende generatie telers".

De uitdaging zal zijn om de oogst en opslag van appels te simuleren, een gewas dat commercieel wordt geteeld in verschillende staten. De studenten zullen robots ontwerpen en gebruiken die autonoom 'appels' zullen oogsten op een plantage van zo'n 20 vierkante meter. De robots oogsten acht volwassen appels (rode pingpongballen), verwijderen acht zieke of rotte appels (blauwe pingpongballen) en laten acht onrijpe appels (groene pingpongballen) aan de boom hangen.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018