Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Tekort aan bewaarcapaciteit komt Indiase uientelers duur te staan

Ondanks dat de uienoogst in India in volle gang is, kunnen lokale telers en consumenten hier amper van profiteren omdat er een tekort aan bewaarfaciliteiten en marketingprogramma's is. 

Telers zijn genoodzaakt hun uien voor sportprijzen van €0.06 per zes kilo aan handelaren te verkopen, die ze op de lokale markten in Sonepur en Boudh vervolgens voor prijzen tussen de €0,12 tot €0,19 per kilo verkopen. Volgens The Daily Pioneer kopen handelaren de uien goedkoop in en verkopen zij ze voor hogere prijzen na ze drie tot vier maanden in bewaring te hebben gehouden. 

De slechte marktkoppeling heeft er ook voor gezorgd dat het uienareaal in de districten gekrompen is. In Subarnapur telt het uienareaal ruim 2.000 hectare en in Boudh 2.700 hectare. In het kader van een tuinbouwproject ontvangen de telers 50% subsidie voor de bouw van een bewaarfaciliteit met een capaciteit van 20 ton. Echter hebben maar weinigen hiervan gebruikgemaakt als gevolg van falend beleid van de regering. 

De faciliteiten kosten ongeveer €22.000 per stuk en subsidies worden pas verstrekt na de bouw. Ondertussen roepen telers op tot betere toegang tot bewaarfaciliteiten een deugdelijk financieringsprogramma. Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018