Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bert Westera, Sweet Fruits:

"“In Noordwest-Europa blijft de Kent nog altijd mango nummer één, maar de Palmer wint terrein"

Tholen - Kalm aan, is momenteel het credo op de mangomarkt. "Het aanbod is niet eens al te groot, maar als gevolg van het grote aanbod overig zomerfruit blijft de vraag naar mango's een beetje achter. De programma's lopen door, maar op de vrije markt is het allemaal net wat minder", vertelt Bert Westera van Sweet Fruits S.A.Het bedrijf uit Emmen is onderdeel van de Braziliaanse Secchi Agricola-groep, waarvan het Europese hoofdkantoor in Portugal gevestigd is. Sweet Fruits betrekt momenteel het gros van de mango's uit Brazilië. Als gevolg van de regenval zijn er her en der wat kwaliteitsproblemen in de Braziliaanse mango's, maar de vooruitzichten zijn volgens Bert positief. "Omdat het aanbod vanuit Brazilië de afgelopen maanden beperkt was, hebben we een klein programma vanuit Peru vermarkt en dat is redelijk goed verlopen."

"Momenteel blijft het aanbod beperkt tot Tommy Atkins en Palmer, maar bij ons barst in september de drukte weer echt los. Dan komt de eerste gevlogen Kent uit Brazilië, een paar weken later gevolgd door de conventionele Kent en Keitt", vertelt Bert.

Filmpje bezoek aan Brazilië

Waar het kantoor in Portugal steeds meer zuidelijke klanten voorziet van de boomgerijpte Palmer, blijven de klanten in Noordwest-Europa vooral de vertrouwde Kent-variëteit trouw. "Veranderingen daarin gaan langzaam maar wel zeker. Duitsland met name heeft zich wel ontwikkeld tot een trouwe afnemer van Palmer en dat met groeipotentie."

Voor meer informatie:
Bert Westera
Sweet Fruits, S. A.
Westerstraat 154
7811 MV Emmen
T.: +31-591-745111
F.: +31-591-745119
bert@sweetfruits.pt

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018