Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vanwege de vele gezondheidsvoordelen

Hockeyster Maartje Paumen at tijdens topsportcarrière dagelijks blauwe bessen

Topsportster Maartje Paumen heeft heel wat blauwe bessen gegeten in haar carreier als hockeyster. Tijdens de themabijeenkomst 'blauwe bes in beweging' gaf ze aan dat blauwe bessen dagelijks deel uitmaakten van het topsportmenu. Ze was een van de spreeksters op de bijeenkomst die vrijdagmiddag 13 juli 2018 plaatsvond bij Museum de Locht in Melderslo.

Maartje Paumen gaf tijdens haar presentatie aan dat ze tijdens haar topsportcarrière dagelijks blauwe bessen at vanwege de vele gezondheidsvoordelen

Het was de eerste keer dat deze bijeenkomst werd georganiseerd. In navolging op het officiële gedeelte op vrijdag voor genodigden, vond zaterdag een landelijke open dag bij 17 telers plaats. Het blauwe bessenplatform dat 'blauwe bes in beweging' organiseerde, kijkt terug op een zeer geslaagd weekend.


Gedeputeerde van de Provincie Limburg Hubert Mackus samen met dagvoorzitter Frans Pollux aan het woord

Vrijdag 13 juli 2018 verzamelden bijna 100 genodigden zich in Museum de Locht voor de themabijeenkomst 'Blauwe bes in beweging'. Na de ontvangst op het terras met koffie en een blauwe bessen muffin of -meringue riep dagvoorzitter Frans Pollux de gasten naar binnen. Erik van de Vin, projectleider van het blauwe bessen platform trapte de bijeenkomst af met een introductie over het platform. Vervolgens werd het woord gegeven aan Hubert Mackus, gedeputeerde van de Provincie Limburg. De heer Mackus heette de bezoekers welkom in Limburg en gaf middels cijfers een toelichting op hoe belangrijk de blauwe bessensector voor Limburg (en Nederland) is.


Professor Koen Venema - Universiteit Maastricht

Koen Venema, professor aan de Universiteit van Maastricht, gaf daarna een presentatie over voeding in relatie tot de wetenschap. Hij legde door middel van praktische modellen en voorbeelden uit hoeveel invloed voeding kan hebben op de gezondheid van de mens. Vanzelfsprekend kwamen daarbij ook de vele gezondheidsvoordelen van blauwe bessen aan bod.

Het verhaal van de volgende spreker, Maurice Graef van KERNgezond, sloot hier naadloos op aan. Graef gaf namelijk aan wat zijn organisatie allemaal doet om kinderen een gezonde basis mee te geven. Het officieel gedeelte werd afgesloten met topsportster Maartje Paumen. Na afloop was er mogelijkheid tot netwerken.

Consumentenevenement
17 telers verspreid over heel Nederland stelden op 14 juli hun deuren open voor publiek. Door middel van rondleidingen, proeverijen en zelfpluk maakten bezoekers kennis met de blauwe bes. Ook werden er diverse andere activiteiten georganiseerd. Het blauwe bessen platform kijkt terug op een zeer geslaagd tweedaags evenement.


Publicatiedatum: