Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gepresenteerd tijdens Internationale Mechanisatie en Demonstratie dag van de Aardbei in Hoogstraten

Hoge capaciteit verpakkingsconcept reduceert weggeefgewicht met 5%

Een grote aardbei erbij, een kleine aardbei eruit. Terwijl de bakjes met aardbeien voorbij komen, geeft de machine precies aan hoe groot de afwijking in gewicht is. Bakjes die binnen de marges vallen, lopen via een andere band richting de topsealmachine.



Weegmachine aangepast
ARCO uit Horst ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het wegen, verpakken en palletiseren van producten in de agri & food. Om aardbeien en frambozen en ander zacht fruit nog efficiënter op minimaal gewicht te kunnen afwegen is de Light to Perform weegmachine geïnnoveerd. De geïnnoveerde weegmachine heeft een totaal ander uiterlijk gekregen, er kunnen hogere capaciteiten mee worden gehaald, hij is flexibeler en prijsgunstiger.

Hogere capaciteit
De snelheid van het menselijk handelen is tot op heden altijd bepalend voor de capaciteit van het afwegen. Met de nieuwe versie van de weeglijn is het mogelijk om aan twee kanten te werken. Twee operators in plaats van één. Met een extra operator kunnen hogere capaciteiten worden gehaald.

Hogere flexibiliteit
Naast een hogere capaciteit heeft de nieuwe weegmachine ook een hogere flexibiliteit. Vanaf heden kan zowel van rechts naar links als van links naar rechts worden gewerkt. Dit zorgt voor een hogere mate van flexibiliteit in het verpakkingsproces.

Prijsgunstiger
Het aantal weegunits in de machine is gereduceerd van 10 tot 6. Hierdoor kan de machine tegen een gunstigere prijs worden geleverd. Dit betekent dat de nieuwe weegmachine een kortere terugverdientijd heeft en een hogere Return On Investment geniet.

Toepassing
De nieuwe zelfsturende weegmachine met Light to Perform functie van ARCO is ideaal voor producten die in de verpakking worden geplukt zoals, zacht fruit (aardbeien, Frambozen en blauwe bessen), champignons.

Internationale Mechanisatie & Demonstratie dag van de Aardbei Hoogstraten
ARCO presenteert zich op 22 september 2018 op de Internationale Mechanisatie & Demonstratie dag van de Aardbei in Hoogstraten om meer te vertellen over de weeglijn en om de door u gestelde vragen te beantwoorden. U vindt ARCO in een aparte stand op het terrein. Kijk voor meer informatie over de zelfsturende verpakkingslijn met Light to Perform functie op www.arco-solutions.nl.


Voor meer informatie
ARCO
Jordy van der Sterren
Marketing ARCO
Venrayseweg 141, 5961 NS Horst
T +31 (0)88-006 5325
www.arco-solutions.nl
jordy@arco-solutions.nl


Publicatiedatum: