Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wilko van der Zwaard, Wilko Fruit:

"Ondanks hogere prijzen vliegt steenfruit de deur uit"



Tholen - Het steenfruitseizoen loopt letterlijk en figuurlijk als een zonnetje. "In eerste instantie zag het er naar uit dat er teveel steenfruit deze kanten op zou komen, maar niets is minder waar", vertelt Wilko van der Zwaard van Wilko Fruit. "Door de hagel in Murcia is het seizoen daar een stuk eerder afgelopen ook andere gebieden hebben meerdere weken vertraging."



"Llerida zou in eerste instantie een iets lagere productie hebben, maar heeft uiteindelijk veel minder. Met name in Zaragoza is de afgelopen week een grote tornado geweest met heel veel regen wind en hagel. Dat heeft de productie van paraguayo's, perziken en nectarines fors beïnvloed. Ook de kersenoogst is een stuk lager uitgevallen met ook veel kleine maten.



"Al met al is het weer een heel ander steenfruitjaar dan afgelopen jaar", vertelt Wilko. Dit resulteert in aanzienlijk hogere prijzen, maar dat remt volgens de importeur de consumptie niet. "Het is zo zonnig, dat de consumptie goed door blijft lopen. Zowel supermarkten, groothandels als marktjongens is er een goede vraag. De kwaliteit van het beschikbare fruit is goed, de maatvoering is groter dan andere jaren."



De importeur is blij met de situatie. "Ik heb persoonlijk liever wat tekort dan dat er overschotten op de markt zijn. En de situatie zal niet één-twee-drie veranderen. Vanwege eerdere vorst in Italië ligt die productie ook een stuk lager. Voorlopig kunnen we er dus nog tegenaan, want wij hebben nog wel tot oktober binnenkomsten."



Voor meer informatie:
Wilko van der Zwaard
Wilkofruit b.v
IABC 5212
4814 RA Breda
Tel: +31 76 5244460
wilko@wilkofruit.com
www.wilkofruit.com