Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Keniaanse districten en Del Monte strijden om land

Een Keniaanse bewonersvereniging probeert de verlenging van Del Monte's 99-jaar durende pachtovereenkomst te voorkomen. De vereniging uit Kandara heeft het Murang'a Environment and Land Court laten weten dat een gerechtelijk bevel noodzakelijk is. Alleen op deze manier kunnen de onderhandelingen over de verlenging van het contract tussen de districten Murang'a en Kiambu en Del Monte Kenia een halt toegeroepen worden. 

Duncan Okatch, advocaat van de belangenvereniging, heeft rechter Grace Kemei vertelt dat de onderhandelingen gaan over het afnemen van 263 hectare van het district Murang'a. Advocaten van Del Monte, de regering van Kiambu en de National Land Commission zijn het hiermee oneens omdat er helemaal geen sprake van onderhandelingen zou zijn.

De rechtbank heeft besloten dat de kwestie op 31 juli behandeld zal worden. Tot die tijd worden er geen bevelen uitgevaardigd en de betrokken partijen hebben twee weken om hun opmerkingen in te dienen. 

Volgens standardmedia.co.ke zijn de inwoners van Kandara al decennia lang in een strijd met Del Monte verwikkeld over 2.400 hectare grond die kolonisten van hun voorouders volgens hen "hebben afgenomen" voor de sisalteelt, waarna het bedrijf de grond gebruikte voor de ananasteelt.

Publicatiedatum: 16-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: