Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Michel Lesage, Lesage Champignons

"In zomerperiode meer vraag naar champignons uit Spanje en Portugal”

Tholen  - Tijdens de vakantieperiode groeit de vraag vanuit het Zuiden naar Westerse champignons.  "We hebben wat klanten in Spanje en Portugal die zich vooral richten op de Westerse toeristen", vertelt Michel Lesage van Lesage Champignons.  "Deze klanten zien dat de toeristen niet voor lokale champignons kiezen, omdat deze wat minder van kwaliteit zijn. De jongens in het Zuiden verzetten veel champignons en het is leuk om te zien dat toeristen toch kiezen voor Belgische of Nederlandse champignons en geen lokale." 


"De kwaliteit van champignons is erg goed op dit moment. Door het droge weer is de kwaliteit en vooral de houdbaarheid erg goed. In vergelijking tot vorig seizoen geven de grondstoffen dit jaar van champignons minder productie, maar de kwaliteit is daarentegen beter. We verwachten veel van de verkoop dit najaar. De kwaliteit is top en de vraag naar champignons blijft maar groeien", aldus Michel. 

Impulsaankopen
Volgens de teler trekt door de iets lagere temperaturen van de laatste week de vraag naar champignons weer wat aan, maar in de zomer is het altijd vrij rustig. "Champignons worden vaak gegeten in de winter en het najaar. Dit zien we ook aan de vraag is de winter die wordt elk jaar groter terwijl de zomers wat rustiger worden. Toch zien we wel dat de consument meer impulsaankopen doen in de zomer en daar zitten champignons vaak wel bij.""De rustigere zomer neemt niet weg dat het champignonseizoen voor een lange periode heel goed is verlopen. Toch proberen we met marketing de consument in de zomer ook aan de champignons te krijgen en we zien wel dat het werkt. De champignon kan goed in salades en ook erg goed op de barbecue, maar consumenten koken steeds creatiever en de champignon kan hier goed in meegaan. Het is op dit moment stilte voor de storm want in het najaar zal het weer helemaal losgaan", besluit Michel. 

Voor meer informatie:
Michel Lesage       
Lesage Champignons                       
Kervijnstraat 79
8531 Bavikhove
+32(0) 56 71 22 88


Publicatiedatum: 13-7-2018
Auteur: Sharon de Ridder
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: