Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische ban op appelen uit Bosnië-Herzegovina opgeheven

De minister van buitenlandse handel van Bosnië-Herzegovina, Mirko Šarovićit, heeft onlangs bekend gemaakt dat er weer appelen kunnen worden geëxporteerd naar Rusland. De ban op appelen werd in januari 2018 ingesteld, maar is tot opluchting van telers in Bosnië-Herzegovina weer opgeheven.



De appelban werd ingesteld nadat bekend werd dat sommige partijen aan appelen die door Bosnië-Herzegovina naar Rusland waren gestuurd in werkelijkheid uit Polen afkomstig waren. Rosselkhoznadzor, oftewel de Russische federale dienst voor fytosanitair toezicht, claimt dat de appelen eerst naar Bosnië-Herzegovina zijn gestuurd en vervolgens onder valse vermelding als binnenlands geteeld product naar Rusland zijn geëxporteerd.

"Dit is goed nieuws voor fruittelers in Bosnië-Herzegovina. Naar verwachting zullen Russische vertegenwoordigers in de toekomst een bezoek aan ons land brengen. Ze zullen dan bepalen hoeveel appelen naar Rusland kunnen worden geëxporteerd. We moeten echter waakzaam blijven en ervoor zorgen dat dit soort praktijken in de toekomst worden voorkomen," zei Šarovićit.

Voor meer informatie:
Bojan Kecman
Ministry of Agriculture-Republic of Srpska
Tel: +387 65 742 293,
Email: b.kecman@mps.vladars.net
Publicatiedatum: