Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ierland: Aldi verhuist technische staf | Italiaanse retailomzet stijgt meer dan verwacht in mei

VK: Co-op Group heeft 40% meer leden in Wales

VK: Co-op Group heeft 40% meer leden in Wales
Het aantal actieve leven van de Co-op Group in Wales is sinds 2016 met 40% toegenomen. In 2016 heeft Co-op zijn lidmaatschapsprogramma herzien en een nieuw logo gelanceerd. Het nieuwe logo is een variant op het iconische klavertje vier-logo dat in de jaren '60 werd gebruikt. Co-op heeft nu meer dan 300.000 leden in Wales, die per aanschaf van een huismerkproduct een beloning van 5% krijgen. Co-op doneert vervolgens per diezelfde aanschaf 1% aan de lokale gemeenschap. In de afgelopen twee jaar heeft Co-op door deze nieuwe opzet 749 goede doelen ondersteund en in totaal zo'n £1,2 miljoen (€1,36 miljoen aan lokale goede doelen gedoneerd.
Bron: thenews.coop

Italiaanse retailomzet stijgt meer dan verwacht in mei
De Italiaanse retailomzet is in mei meer toegenomen dan verwacht. In maart en april was de omzet juist afgenomen. Waar in april de omzet maand op maand nog met 0,6% afnam, is deze in mei met 0,8% gestegen. De omzet van voedingsmiddelen steeg in april met 2,0%, terwijl die van non-food-producten slechts met 0,1% toenam.
Bron: markets.businessinsider.com

Ierland: Aldi verhuist technische staf
Aldi gaat een aantal medewerkers van de technische afdeling in Mitchelstown, County Cork verhuizen naar het hoofdkantoor in Naas, County Kildare. De technische staf gaat daar werken aan de implementatie van een SAP-systeem. Verder worden een aantal functies verhuisd naar het Verenigd Koninkrijk. Er zullen ook een aantal banen worden gesaneerd, hoewel de ontslagen werknemers wel een royale afvloeiingsregeling zal worden aangeboden. De ontslagen zullen onder andere vallen bij de afdelingen voor financiën en administratie.
Bron: esmmagazine.com

Spar Nigeria is retailmerk van het jaar
De Nigeriaanse tak van Spar is verkozen tot retailmerk van het jaar. Het bedrijf werd onderscheiden tijdens de zesde editie van de Marketing Edge Brands and Advertising Excellence Awards, die op 6 juli in Lagos plaatsvonden. Spar Nigeria kreeg de onderscheiding als erkenning voor de uitstekende service en de enorme bijdrage aan de Nigeriaanse retailsector.
Bron: theeagleonline.com.ng

Oakland bouwt distributiecentrum bij luchthaven Dublin
 
Het in diepvriesproducten gespecialiseerde bedrijf Oakland heeft onlangs de bouw van een nieuw distributiecentrum in het FoodCentral business park bij Dublin voltooid. De nieuwe faciliteit heeft een oppervlak van iets meer dan 2.500 vierkante meter. Voor de bouw van het distributiecentrum werd door Oakland €4,5 miljoen geïnvesteerd, waarna de faciliteit binnen 10 maanden en binnen budget werd opgeleverd. Oakland zal vanuit het distributiecentrum producten leveren aan retailers als Dunnes Stores, Aldi, Tesco, BWG en Musgrave. FoodCentral omvat 113 hectare, waar ook andere bedrijven als Keelings en Donnellys op zijn gevestigd. Het terrein bevindt zich vlakbij een aantal belangrijke verkeersknooppunten en de luchthaven van Dublin.
Bron: irishtimes.com

AH introduceert online voedingsapp
Albert Heijn heeft een nieuwe online app gelanceerd, die consumenten moet helpen om meer te leren over de voedingswaardes van de producten in het assortiment. Ook benadrukt de app het huismerk van Albert Heijn. De app laat informatie over de producten zien, zoals het gehalte aan suiker, zout, vezels, proteïnen, verzadigde vetten, calorieën en koolhydraten. Ook helpt de app door alternatieven aan te wijzen. Een consument die bijvoorbeeld op zoek is naar snoep kan hierdoor ook naar opties zoeken die minder suiker bevatten. Consumenten die een zoutarm dieet volgen, kunnen met de app naar producten zoeken die in dit voedingspatroon passen.
Bron: internationalsupermarketnews.com

VS: Hy-Vee breidt thuisbezorging uit met Instacart en Shipt
Hy-Vee heeft op nationaal niveau zijn bereik voor thuisbezorging uitgebreid door een samenwerkingsverband met Instacart en Shipt. De retailer kan hierdoor bij consumenten aan huis bezorgen in zo'n 24 nieuwe markten. Volgens Matt Ludwig van Hy-Vee is het in Iowa gevestigde bedrijf erg enthousiast over de samenwerking. "Nu online marktplaatsen zo snel aan het groeien zijn, beent Hy-Vee deze ontwikkeling bij om bij onze consumenten een keur aan mogelijkheden voor thuisbezorging aan te bieden," aldus Ludwig.
Bron: progressivegrocer.com

Canada: Meer groei voor Couche-Tard door overnames
Alimentation Couche-Tard had in zijn vierde kwartaal een toename in winst van 41,5%, terwijl ook de omzet met een gelijksoortig percentage toenam. De reden voor de toenames in omzet en winst zijn een aantal overnames. De Noord-Amerikaanse buurtwinkelketen verdiende in de periode van 12 weken tot 29 april een bedrag van US$392,7 miljoen (€336,9 miljoen). In hetzelfde kwartaal van het jaar ervoor was er sprake van een periode van 13 weken, waarin er US$277,6 miljoen (€238,1 miljoen) werd verdiend. De winst per aandeel steeg van 49 dollarcent naar 70 dollarcent (van €0,42 naar €0,60).
Bron: canadiangrocer.com

VS: Banner Wholesale verhuist naar nieuwe faciliteit
Het in Chicago gevestigde Banner Wholesale Grocers gaat in de herfst naar een nieuwe faciliteit verhuizen. Door de nieuwe locatie wordt het bereik en de capaciteit van de groothandelaar fors verbeterd. Banner Wholesale Grocers is gespecialiseerd in het Latijns-Amerikaanse marktsegment en zal na de verhuizing kunnen leveren aan restaurants en retailers in de Midwest-regio. Het nieuwe pand heeft een oppervlak van 6.900 vierkante meter. De locatie zal rond medio september worden voltooid. De nieuwe faciliteit bevindt zich tegenover de oude locatie, die sinds 2001 in gebruik is. De geschiedenis van Banner Wholesale Grocers loopt terug tot 1926. "In de afgelopen vijf jaar zijn activiteiten verdubbeld. Onze nieuwe faciliteit is ontworpen om die groei te ondersteunen. Ook bereiden we ons voor op de vierde generatie van managers," aldus directeur Richard Saltzman.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Roche Bros. gebruikt Kronos Cloud voor werknemers
De in Massachusetts gevestigde supermarktketen Roche Bros. heeft het Kronos Workforce Central-systeem van Kronos Inc. geïnstalleerd. Sindsdien heeft het bedrijf sterke resultaten gehaald met betrekking tot het verbeteren van de werkomstandigheden van de eigen medewerkers en met het verbeteren van de klantenervaring. Het op cloud-technologie gebaseerde systeem is voor handen voor alle 4.600 parttime- en voltijdswerknemers van Roche Bros. Door middel van het Kronos-systeem kunnen medewerkers hun uren bijhouden, de agenda met betrekking tot hun functie controleren en andere functionaliteiten gebruiken.
Bron: progressivegrocer.com

Walmart wil thuisbezorging in New York uitbreiden met Jet.com
Walmart test met Jet.com een thuisbezorgservice in New York. Het bedrijf gaat voor Jet.com een distributiecentrum openen in de Bronx. Vanuit dit centrum zullen boodschappen en elektronica zoals Apple-producten worden geleverd. Jet.com is een startup-bedrijf, dat twee jaar geleden door Walmart werd overgenomen. Walmart investeert fors in zijn online activiteiten. Eerder werden plannen aangekondigd om de mogelijkheden voor thuisbezorging voor het einde van dit jaar naar zo'n 800 winkels uit te te breiden. Ook worden winkels voorzien van middelen voor thuisbezorging en worden een aantal oude Sam's Club-locaties gerenoveerd tot distributiecentra.
Bron: cnbc.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018