Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marinus Bunt, B&B Fruit

"Volgende week topaanvoer Opal-pruimen, maar markt neemt ze goed op"

Tholen - Het pruimenseizoen gaat bij B&B Fruit alweer de tweede week in. Marinus Bunt, die samen met zijn neef Frederik het bedrijf runt, is tevreden over de start. "Vorig jaar begon het allemaal wat moeizamer en stapten de supermarkten wat later in. Nu is het kersenseizoen snel gegaan en is Spanje klaar met pruimen en worden onze Nederlandse pruimen goed opgenomen!"

B&B Fruit vertegenwoordigt een kleine 40% van de Hollandse pruimenomzet. "In feite is de pruim een niche-product binnen de AGF-handel en wij hebben juist voor dit niche-product gekozen om het verschil te kunnen maken", vertelt Marinus. "Dit weer is voor ons prima. De oogst ziet er goed uit, de smaak is fantastisch. Beter een verdroogde boer dan een verregende boer!"



Het seizoen is hierdoor vroeg gestart en voor volgende week verwacht Marinus al een topaanvoer van de Opal-pruimen. "Het fruit rijpt heel hard, maar de handel lijkt net zo zonnig als het weer. Als de prijzen op dit niveau blijven, zijn wij tevreden. Zowat alle supermarkten gaan acties voeren, dus ik verwacht wel dat de markt de pruimen goed opneemt. Ook vanuit de groothandels is er een goede vraag."

De neven Bunt hebben verschillende pijlers onder het bedrijf. Zo runnen ze naast B&B Fruit ook beiden een eigen teeltbedrijf waarin ze FruitMasters van fruit voorzien. De Lazoet-pruimen worden exclusief aan The Greenery geleverd en al enkele jaren runnen ze gezamenlijk ook een pruimenteeltbedrijf van 20 hectare in Polen.



Uniek aan B&B Fruit is dat het alle schakels binnen de pruimenketen verenigt binnen één bedrijf. Van de productie van het fruit via het sorteren en verpakken tot en met de verkoop van vers product en de verwerking van fruitproducten tot sappen, sauzen en diverse andere producten.

Voor meer informatie:
Marinus Bunt
B&B Fruit
Schoolstraat 2
6674 AK Herveld
Mob: 06 225 28 117
marinus@benbfruit.nl
www.benbfruit.nl