Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: Huercase opent nieuw logistiek centrum

Huercasa 5ª Gama teelt groenten in de Segoviaanse stad Sanchonuño en heeft een nieuw logistiek centrum geopend in de gemeente San Miguel del Arroyo, Valladolid, dat de hoeksteen vormt van de uitbreiding van het bedrijf voor het volgende decennium. Het centrum werd geopend door de minister van landbouw en veeteelt van Castilla-León, Milagros Marcos en heeft een oppervlakte van bijna 10.000 vierkante meter. Het geheel heeft ongeveer 12 miljoen euro gekost.


Van links naar rechts: Francisco Vázquez, president van de provinciale overheid van Segovia; Milagros Marcos, minister van landbouw en vee van de regionale regering; Félix Moracho, president van Huercasa; Jesús Julio Carnero, president van de provinciale regering van Valladolid; José Arenal, burgemeester van San Miguel del Arroyo, en Carlos Fuentes, burgemeester van Sanchonuño.

Optimalisatie van processen
Met het nieuwe centrum kan Segovian zijn activiteiten herschikken. De locatie in Sanchonuño zal zich concentreren op het teeltproces, terwijl de etikettering, verpakking en bewaring, evenals de verzending van de producten, worden gecentraliseerd in San Miguel del Arroyo. De algemeen directeur van Strategie en Innovatie, Manuel Moracho, benadrukte dat het nieuwe centrum Huercasa "in staat zal stellen om op een ordentelijke manier te groeien voor ten minste de komende tien jaar, rekening houdend met factoren die verband houden met concurrentievermogen en technologische innovatie."Industrie in een landelijke omgeving
Moracho: "Het nieuwe centrum is aangepast aan de nieuwste innovaties op het gebied van automatisering en robotica, waardoor we beter kunnen concurreren en beter kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten." Het logistieke centrum heeft al de meest geavanceerde technologieën in de sector en die zal het mogelijk maken om andere verbeteringen die de komende 5 jaar verwacht worden te implementeren.

Zodra het centrum op volle capaciteit draait, heeft Huercasa ongeveer 80 mensen in dienst. Zij verzekeren dat "wij kwaliteit en stabiele werkgelegenheid zullen bieden, vooral voor vrouwen in het gebied." Dit is iets dat wij van fundamenteel belang achten om bij te dragen aan de ontwikkeling van de landelijke omgeving. "Toekomstperspectief
Moracho wees er ook op dat het bedrijf verwacht de komende acht jaar met ongeveer 50% te groeien, met de bedoeling in 2025 60 miljoen euro omzet te realiseren. Hij benoemde ook dat het project voor de bouw van het logistiek centrum geen overheidssteun heeft ontvangen en dat Huercasa het project met eigen middelen en een bankfinanciering heeft bekostigd.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018