Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Colombiaanse avocado's mogelijk afgezet in zes nieuwe landen

De Hass-avocado staat bekend als 'groen goud' vanwege de hoge internationale vraag en de groeiende consumptie. Het potentieel voor dit product op de internationale markt is zeer groot en de Colombiaanse autoriteiten zijn zich daar terdege van bewust.

Het ministerie van Landbouw en het Colombiaanse Landbouwinstituut (ICA) werken al een aantal jaren om ervoor te zorgen dat dit fruit toegang heeft tot meer en meer landen. De meest recente was Argentinië en, de belangrijkste, de Verenigde Staten. Ze zijn echter nog steeds bezig met zes nieuwe bestemmingen voor dit product.

Volgens de ICA kunnen Colombiaanse telers hun Hass-avocado al exporteren naar 14 markten. De zes markten, die ze willen openen zijn grote landen met een hoog verbruik van dit product: Mexico, Chili, Zuid-Korea, Japan, China en Cuba. Met hen zouden er 20 bestemmingen zijn voor het fruit.

De impuls van de meest recente goedkeuringen wordt duidelijk in de afzetcijfers van de wereld. Volgens het ministerie van Handel steeg de avocado-export tussen 2015 en 2017 met 413%, van 10,3 miljoen dollar naar 52,9 miljoen dollar.

Tot nu toe is de trend in 2018 blijven groeien. In het eerste kwartaal bedroeg de export van Hass-avocado 22,8 miljoen dollar, d.w.z. 130% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Javier Diaz, de president van Analdex, zei dat "de belangrijkste markt de Verenigde Staten is en onze teelt voornamelijk naar Europa gaat. We hebben een traditionele en veelbelovende markt, maar men moet begrijpen dat er cycli zijn."

Momenteel wordt er voor het fruit in Europa 4 dollar betaald, maar minder dan een maand geleden was dat 16 dollar, dus "je moet andere markten hebben om te diversifiëren. De regio is van belang, en we wachten ook op export naar China, ook al is dit niet geformaliseerd", zei Diaz.

Wat betreft de groeiende vraag naar Colombiaanse avocado's moeten exporteurs ook aandacht besteden aan het vermogen van het land om aan orders te voldoen.


Bron: larepublica.co

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018