Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

César Killer

Milieuvriendelijk geteelde pitloze mandarijnen

Het is mogelijk om pitloos fruit op een milieuvriendelijke manier te telen, bewijst de nieuwe pitloze mandarijn van een Braziliaans teler.

Vrijwel alle vruchten in de meest recente oogst waren pitloos, met 99,4% van het fruit met 0 pitten en 0,6% met tussen 1 en 3 pitten. César Killer, van GCKon, legt uit dat ze in zijn bedrijf "trots zijn op ons respect voor de natuur, omdat we onze bijen verzorgen en beschermen."

Bovendien gebruikt GCKon producten van fysiologische, biologische en natuurlijke oorsprong die zij FiBiNa noemen. "We hebben een team van opmerkelijke professionele adviseurs en gerespecteerde vrienden op het gebied van entomologie, zoals professor Santin Gravena, expert in gezonde en duurzame landbouw, Celso Tomita, een landbouwfysioloog, landbouwingenieur Cleber Maciel en Hamilton Ramos, een expert in toepassingstechnologie", legt Killer uit

"We hebben het project in 2007 gelanceerd met als doel het fruit te exporteren. In het begin hebben we een lange periode achter de rug waarin het moeilijk was om exportcontracten te sluiten, dus we hebben een oplossing gecreëerd voor de afzet van het product op de lokale markt. Op dat moment zijn we begonnen de teelt opnieuw te bekijken om aan de behoeften van de Brazilianen te kunnen voldoen, die de voorkeur geeft aan fruit met grote maten. Onze enige uitdaging is erin slagen om de voorjaarsteelt tegen goede prijzen te verkopen."


Killer legt uit dat "we in onze zoektocht naar innovatie hebben geprobeerd om buiten het seizoen te telen en nu zijn we pioniers op dit gebied. We zijn erin geslaagd om de bomen twee keer buiten het seizoen te laten bloeien, een keer in de lente en een keer in de herfst. Zo bieden we 10 maanden per jaar fruit aan op de lokale markt onder ons geregistreerde handelsmerk Verona, dat een pionier was op de markt voor pitloze mandarijnen. "

"We zijn pioniers in het fysiologische beheer van HLB en het lukt ons om volledig natuurlijke Verona-mandarijnen te telen met liefde en toewijding."

Innoveren om de crisis te overkomen
Vanwege de politieke en economische crisis, die Brazilië de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, zijn de oogsten in de problemen geraakt door steeds vaker voorkomende problemen. De enige oplossing voor dit probleem is innoveren. GCKon heeft ervoor gekozen om op de lokale markt in te zetten met de uitdaging om opnieuw te gaan exporteren in 2018. Om dit te bereiken, hebben ze de teelt laten certificeren door GlobalGAP en de eerste containers zijn onlangs naar Canada verscheept.

"De huidige oogst is vertraagd door de zachte winter en het gebrek aan lage temperaturen, wat resulteert in een slechte kleuring, maar we verwachten de export van 50 containers, wat een goede en bevredigende start is voor ons", aldus Killer.Killer verklaarde ook dat we op de lokale markt "innoveren en een marketingcampagne hebben gestart met een investering van 100.000 dollar, met promoties op sociale media en buitenmedia, tijdschriften, tv, enz. om reclame te maken voor ons merk Verona en pitloze mandarijnen."

GCKon is een familiebedrijf dat zich meer dan 30 jaar wijdt aan de citrusteelt. Ze zijn gevestigd in het noordwestelijke deel van de staat São Paulo en proberen altijd om innovaties te introduceren en ervaring op te doen om een ​​prominente positie op de citrusmarkt te behouden.

Meer informatie:
GCKon
Brazil
T: +5514991316184
Skype: geraldocesarkiller

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018