Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Olivier Skrock, Festival

"“Exportprijzen Frans steenfruit teleurstellend"

Volgens Olivier Skrock van het Franse im- en exportbedrijf Festival kende het Franse steenfruitseizoen dit jaar een moeilijke start. "De volumes zijn 40% lager dan voorgaande seizoenen en dit wordt niet gecompenseerd door de prijzen omdat het moeilijk is goede prijzen te krijgen op de exportmarkt."

"Het voorjaar was regenachtig wat de productie heeft vertraagd en voor kwaliteitsproblemen heeft gezorgd. De vorst in maart en hagel in april en mei hebben een groot deel van de oogst verwoest. De weersomstandigheden zijn verbeterd. Het fruit dat momenteel wordt geplukt is van goede kwaliteit maar de volumes zijn nog altijd beperkt."

Op de binnenlandse markt liggen de prijzen voor Frans steenfruit iets hoger. Er is simpelweg een tekort aan product. Voor de export ligt de situatie wat ingewikkelder. Olivier: "We hebben concurrentie uit meerdere landen. We hebben te maken met Griekenland, Italië, Spanje en Turkije. Het moeilijk om de hoge prijzen te krijgen die we nodig hebben om onze verliezen te compenseren."


Olivier Skrock

Festival was aanvankelijk een exportkantoor voor Franse telers. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld. Vandaag de dag zijn Bretonse groenten, Frans steenfruit, Spaans citrus en Marokkaanse sperziebonen en courgettes haar voornaamste producten. 

"Festival werd in 2004 opgericht. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Perpignan. Hierna hebben we Festival Bretagne opgericht, vanwaaruit we Bretonse groenten van het Prince de Bretagne merk vermarkten. In Spanje hebben we Festival Iberia Agraria opgericht, dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met de citrusteelt. We werken samen met het bedrijf Yasprim in de Marokkaanse regio Agadir, waar we sperziebonen en courgettes telen." 

Sinds 2017 teelt Festival ook Franse abrikozen in Châteauneuf-sur-Isère. "We proberen onze productie af te stemmen op onze klanten."

De klanten van Festival zijn voornamelijk supermarkten. "We beschikken over alle noodzakelijke certificaten om met retailers in Frankrijk en daarbuiten samen te werken. Onze productie is GlobalGAP gecertificeerd en ons verkoopkantoor in Perpignan draagt het IFS-certificaat. Daarnaast zijn we ook bio en Bio Suisse gecertificeerd. Onze grootste markten zijn Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en in mindere mate ook Italië, Engeland en andere Europese landen zoals Polen. 

Festival zal met een stand aanwezig zijn op Fruit Attraction in Madrid om het citrus van Iberian Festvall en de bonenteelt in Marokko te promoten. Voor meer informatie:
Festival
Olivier Skrock 
+33 4 68 81 84 21
+33 6 25 83 00 49
Avenue de Rome - BP 35349 
66033 PERPIGNAN Cedex
France 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018