Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beheerder Großmarkt München stelt ruimte ter beschikking

Nadat afgelopen week de kelder van de Großmarkt München na een zwaar ongeluk deels geruimd werd, wordt nu duidelijk hoe dringend de stad een nieuwe markthal nodig heeft. Om de getroffen handelaren snel en ongecompliceerd uit de kelder van de Großmarkt te helpen, heeft verhuurder 'Umschlagzentrum Großmarkt München GbR' (UGM GbR) nu samen met haar handelaren oppervlaktes beschikbaar gesteld.

"De situatie laat zien hoe dringend er een nieuwe oplossing nodig is voor de Großmarkt in München. Het voortbestaan van bedrijven staat op het spel. Tegelijkertijd verduidelijkt de reactie van de handelaren ter plaatse hoe solidair men hier is", zegt Christa Heidingsfelder van UGM GbR.



"We hebben een oproep gedaan bij de handelaren in ons overslagcentrum en gevraagd wie ruimtes ter beschikking kan stellen en zo kan helpen. Zo kon er reeds 500 vierkante meter aan worden geboden. Daarnaast stellen we zelf 1.500 vierkante meter ter beschikking", aldus Christa. Op de tijdelijke 2.000 van de in totaal benodigde 3.000 vierkante meter kunnen de getroffen handelaren uit de meer dan honderd jaar oude kelder van de Großmarkt hun handel voortzetten. "De cohesie op het terrein is buitengewoon. Hier ziet men hoe veel betrekkingen door de jaren heen gegroeid zijn en op welke waarden het aankomt binnen de handel en het leven. Het netwerk dat hier in decennia is ontstaan, vangt de handelaren op en stelt zo het voortbestaan van kleine en middelgrote bedrijven veilig." Door het ter beschikking stellen van extra oppervlaktes (deels ook in de open lucht) door de Markthallen München konden alle handelsrelevante oppervlaktes in een eerste overgangsfase vervangen worden.
Publicatiedatum: