Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Interko introduceert slimme rijpkamer

Interko introduceert een nieuwe, geavanceerde rijpkamer waarmee het bedrijf nu voor iedere retailer, importeur, leverancier, groothandelaar of detaillist een pasklare oplossing in huis heeft om fruit perfect te laten rijpen. 

Ter ere van haar vijftigjarig bestaan ontwierp de Nederlandse fabrikant en installateur de slimme, kant-en-klare Optimo rijpkamer, die aangepast kan worden voor het rijpen van 8 tot 24 pallets bananen, avocado's en mango's. 

De Optimo is eenvoudig te installeren en gemakkelijk in gebruik en onderhoud. De rijpkamer wordt voorgemonteerd geleverd en is uitgerust met Interko's nieuwste technologische hoogstandjes, waaronder omkeerbare Reverso-ventilatoren. 

"Wereldwijd bestaan er grote verschillen in de grootte en capaciteit van importeurs, retailers en groothandelaren en daarnaast hebben zij allemaal een ander eisenpakket. We hebben er daarom voor gekozen een serie producten te ontwikkelen die voor iedereen geschikt is," legt Chris Maat van Interko uit. 

"Optimo is de nieuwe standaard in turnkey-rijping. Het is een uiterst efficiënte en kosteneffectieve rijpkamer die niet alleen snel kan worden geïnstalleerd maar ook gemakkelijk aangepast kan worden aan wisselingen in de benodigde volumecapaciteit. We zien de vraag naar dit gloednieuwe systeem vanuit Zuid-Europa, Azië en Latijns-Amerika nu al stijgen."

Dankzij het slimme ontwerp kan de Optimo-kamer in vier zones worden verdeeld. Iedere zone is voorzien van een eigen koel- en luchtgeleidingssysteem, zodat de gebruiker de vier zones afzonderlijk kan bedienen afhankelijk van de vereiste capaciteit. 


Alle vier de zones zijn uitgerust met Interko Reverso ventilatoren die de luchtstroom optimaliseren met een minimaal energieverbruik en een gelijkmatig rijpresultaat bevorderen. 

De voorste twee zones van de Optimo-kamer zijn daarnaast voorzien van de nieuwste verstelbare laadverdelers die aan ieder palletformaat aanpasbaar zijn en gebruikers in staat stellen de pallets efficiënt te rijpen bij gedeeltelijke bezetting. 

"Eigenlijk blijven we ons voortdurend aanpassen aan de eisen van de markt en dat betekent dat we de verschillende logistieke eisen van iedere rijpinstallatie bekijken," legt Chris uit. 

"Interko levert de Ultimo rijpkamer voor grote volumes fruit en de Axesso voor klanten waarvoor precisie rijping belangrijk is. Met de Optimo kamer bieden we nu ook een innovatieve oplossing om tegemoet te komen aan een andere behoefte, waarbij we een plug-and-play-oplossing combineren met veelzijdige toepassingsmogelijkheden."

De laatste vijftig jaar heeft het team van Interko haar kennis en ervaring benut om vernieuwende oplossingen te ontwikkelen om in te spelen op de veranderende toeleveringsketen en consumentenvraag. 

"Met de introductie van onze Optimo rijpkamer geven we eens te meer blijk van het belang dat wij hechten aan het leveren van baanbrekende producten die echt van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten," vervolgt Chris. 

Complete serie
Interko biedt momenteel twee types geavanceerde rijpkamers aan, waarvan de Ultimo de bekendste is. Dit is een klassieke oplossing voor het gelijkmatig en efficiënt rijpen van grote hoeveelheden fruit, zoals bananen. Axesso is een flexibel systeem voor het nauwkeurig rijpen van uitwisselbare volumes fruit, zoals mango's en avocado's. 

Zowel Ultimo als Axesso zijn energiezuinig, onder meer omdat ze uitgerust zijn met Interko's Reverso-ventilatoren, die in 2017 op de markt kwamen. 

Deze ultra moderne rijpkamers verlagen de operationele kosten van klanten en worden op maat gemaakt. Dit geldt ook voor de nieuwe Optimo rijpkamer.

Energiezuinige technologie is de voorbije jaren het handelsmerk van de fruitrijpingsoplossingen van Interko geworden aangezien het bedrijf zich bewust is van de stijgende energieprijzen in Europa en de beschikbaarheid ervan, die in derde landen veelal beperkt is. 

"We hebben ons gericht op de ontwikkeling van technologieën waarmee onze klanten hun energieverbruik kunnen verminderen en uiteindelijk ook hun kosten kunnen verlagen," legt Chris uit. "Onze baanbrekende omkeerbare Reverso-ventilator is een voorbeeld van één van onze grote commerciële successen. Interko is altijd een pionier geweest en zal onderzoek blijven doen om ook in de toekomst innovatieve rijpoplossingen te kunnen blijven bieden."


Voor meer informatie:
Chris Maat / Anna Zegveld
Tel: +31 (0)79 593 2581
E-mail: info@interko.com
www.interko.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018