Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
VK: tekort aan arbeidskrachten begint z'n tol te eisen

Tenminste drie grote Britse zachtfruittelers zagen hun producten vorige week aan de struiken vergaan: gebrek aan goede seizoenarbeiders begint z'n tol te eisen.

Angus Soft Fruits laat weten dat de sector zich in het zweet werkt om de overvloedige oogst van snel rijpend fruit binnen te halen en om aan de vraag te voldoen. Enkele telers hebben te kampen met een gebrek aan wel 40 tot 50 plukkers en zijn niet in staat de enorme oogst binnen te halen.

Meg Marshall van Peter Marshall Fruit zegt dat ze 15 ton aardbeien en 5 ton frambozen moesten laten vergaan op de plantages door een gebrek aan plukkers en doordat het zonnige weer het fruit snel laat rijpen.

"Het fruit rijpt zo snel dat tegen de tijd dat de plukkers aan het einde van een lijn zijn ze weer van voor af aan kunnen beginnen," zegt ze. "Veel telers bevinden zich in dezelfde situatie. We komen allemaal tekort en raken in paniek. Het moet voor ons mogelijk worden om arbeidskrachten uit OekraÔne, Marokko of Thailand in te huren, net als andere EU-landen doen."

Volgens thecourier.co.uk vertelt William Houston van Angus Soft Fruits dat de meeste telers het net gehaald zouden hebben als er genoeg arbeidskrachten waren geweest.


Publicatiedatum: 13-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: