Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Karel Vaes, Hellingenfort

“Dit is het mooiste kersenseizoen ooit”

Tholen – "Door het mooie warme weer gaat het heel goed met het kersenseizoen", vertelt Karel Vaes van Hellingenfort. "We hebben bijna geen gescheurde kersen dus de kersen zijn van topkwaliteit. Vorige week waren we bang dat het moeilijk zou worden omdat de kersen erg warm werden, maar omdat het de laatste dagen wat koeler is, hebben we daar geen last meer van. Zo'n goed kersenseizoen hebben we nog nooit meegemaakt. Het is het mooiste kersenseizoen ooit."



De kersenteler verwacht dat het aanbod van kersen volgende week terugloopt. "Door het weer is de verkoop heel snel gegaan en de voorraad wordt kleiner. Handelaren verwachten dat de prijs gaat stijgen, dus kersen worden gereserveerd en in programma's gestoken. Normaal gesproken gebeurde dat eind juli, maar dit jaar is dat veel vroeger. Nu zien we vooral dat de prijs van de kleine kersen aan het stijgen is. Toch verwacht ik niet dat er een tekort aan kersen komt. Er is alleen geen overaanbod."



Van de droogte heeft de teler niet veel last. "Jonge bomen hebben misschien meer last van de droogte dan oude bomen. We hebben veel oude bomen, dus merken wij er weinig van. De kersen zijn juist uitermate zoet en hebben een lange houdbaarheid", aldus Karel. Hellingenfort heeft een groot deel van de teelt overkapt. Zeker de rassen als Kordia zijn erg gevoelig, dus worden die overkapt geteeld. 



Sinds dit jaar biedt het kersenteeltbedrijf kersen aan in een mooie luxe verpakking. "De verpakking is erg goed ontvangen en onze afnemers zijn erg positief. Een mooi product als kersen horen in een mooie verpakking. Het is niet alleen mooi, maar ook goed voor het milieu. Volgend jaar gaan we de verpakking in grote volumes aanbieden. Dit kersenjaar is een ontzettend mooi jaar om de verpakking te introduceren", besluit Karel. 








Voor meer informatie:
Karel en Veerle Vaes
Hellingenfort
Helshovenstraat 16A
3840 Borgloon
+32(0)474/59 14 09