Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: flink hogere importtarieven op Amerikaans fruit

Na enkele maanden aan gesteggel tussen China en de VS is er sinds 6 juli officieel sprake van een handelsoorlog tussen de twee landen. De kostprijzen van verschillende Amerikaanse landbouwproducten zijn scherp toegenomen, nadat een aantal nieuwe belastingtarieven werden ingesteld. De Chinese tarieven op de import van Amerikaanse appelen zijn toegenomen van 10% naar 50%, net als bij de import van kersen en pruimen. Amerikaanse sinaasappelen hebben een toename in importheffing gekregen van 11% naar 51%. Over het algemeen zijn de invoerheffingen met betrekking tot de VS verviervoudigd.

Volgens Chinese fruitimporteurs zorgen de nieuwe tarieven ervoor dat de volumes vanuit de VS naar China toe fors zullen slinken. Dit geldt in het bijzonder voor de seizoensgebonden import van Amerikaanse kersen. De verhoogde tarieven zijn echter niet het enige probleem voor Chinese importeurs. Een strenger beleid bij de douanes vertraagt de importprocedures. Dat is met name nadelig voor kersen, die gebaat zijn bij een zo kort mogelijke leveringsketen. Chinese importeurs gaan daarom waarschijnlijk hun aandacht verleggen naar andere landen die kersen leveren, zoals Turkije of Canada.

Op het niveau van de internationale exportmarkt zal het begin van de handelsoorlog tussen China en de VS naar alle waarschijnlijkheid een impact hebben op de wereldwijde handelsstructuur. Als het AGF vanuit de VS niet meer aan de grootschalige markten van China kan worden geleverd, belandt dit AGF tegen lagere prijzen in andere markten. Dit kan mogelijk uitstekende kansen geven voor importeurs in Europese landen.Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018