Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Tesco-CEO stapt op

Italië: Carrefour introduceert nieuwe winkelconcepten

Italië: Gruppo Selex investeert meer na sterk fiscaal jaar
De Italiaanse Gruppo Selex had een sterke toename in omzet in zijn afgelopen fiscale jaar. De omzet groeide sneller dan de rest van de Italiaanse retailsector, wat mede kwam door uitbreidingen en winkelrenovaties. In 2017 steeg de omzet met 4,1% tot €10,5 miljard. Binnen de gehele sector steeg de omzet met 2,6%. Selex sloot het jaar af met een marktaandeel van 10,4%, waarmee het bedrijf de derde grootste retailer van Italië is geworden. In de periode van januari tot juni van 2018 is ook sprake geweest van een positief resultaat. De omzet steeg in deze periode met 4,3%, terwijl de like-for-like-groei op 1,4% neerkwam. Volgens directeur Dario Brendolan komen de goede resultaten door voortdurende investeringen in de afgelopen jaren om het afzetnetwerk te verbeteren en om concurrerend vermogen te behouden. Selex is van plan om in 2018 €330 miljoen extra te investeren. Dit geld wordt gebruikt voor het openen van 656 nieuwe retailvestigingen(19 superstores, 27 supermarkten en 20 discountwinkels) en drie groothandelszaken. Ook worden twee groothandelszaken en 59 winkels gerenoveerd.
Bron: kamcity.com

Litouwen: Maxima Grupé vormt nieuw auditcomité
De in Litouwen gevestigde Maxima Grupé gaat een nieuw auditcomité vormen. De nieuwe commissie moet ervoor zorgen dat de financiële resultaten nauwkeurig worden verwerkt. De commissie zal uit drie leden bestaan die van onbesproken gedrag zijn. Twee van de leden zullen onafhankelijk van het bedrijf opereren en een contract voor vier jaar sluiten. Het onafhankelijke lid Kasparas Žebrauskas is al naar voren geschoven als de voorzitter van de commissie. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring met auditprocedures. Het andere onafhankelijke commissielid is Jurgita Kirvaitienė. Financieel directeur Rytis Jezepčikas zal de derde positie van het comité vervullen.
Bron: esmmagazine.com

Singapore: Sheng Siong breidt uit in 2018
De in Singapore gevestigde supermarktgroep Sheng Siong gaat dit jaar zijn vijftigste filiaal openen. Ook plant het bedrijf locaties in Bukit Batok en Sumang Lane. Volgens analist Cezzane See heeft Sheng Siong een sterke planning opgezet, waarbij op minstens 10 locaties zal worden geboden voor nieuwe vestigingen. "Als deze boden succes blijken te hebben, zou het winkelnetwerk van Sheng Siong voor het einde van 2018 neer kunnen komen op meer dan 50 vestigingen. Er zouden dan meer dan zes nieuwe winkels erbij kunnen komen, wat bijna het record verbreekt van de 8 nieuwe winkels in 2012," aldus See in een rapport. Aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar had Sheng Siong een netwerk van 48 winkels, wat vijf meer was dan in dezelfde periode van het jaar ervoor.
Bron: retailnews.asia

Zweden: meer omzet in juni voor ICA 
De Zweedse ICA Group had in juni 2018 een toename in omzet van jaar op jaar 4,3%. De totale omzet kwam in deze periode exclusief BTW neer op SEK10,52 miljoen (€1,03 miljoen). De stijging in omzet over het gehele eerste halfjaar kwam neer op jaar op jaar 3,8% tot SEK58,05 miljoen (€5,67 miljoen).
Bron: esmmagazine.com

Italië: Carrefour introduceert nieuwe winkelconcepten
Carrefour heeft in Italië zijn eerste outlet- en plattelandsformats geopend. De eerste winkel volgens het outletformat werd geopend in Calenzano, vlakbij Florence. De outletwinkel bevindt zich daar naast een hypermarkt van Carrefour en beslaat 900 vierkante meter. Het assortiment bestaat uit meer dan 5.000 afgeprijsde non-food producten. De kortingen lopen van 30% tot 80% over een keur van producten, zoals kleding en huishoudelijke apparaten. Carrefour wil met deze formats de distributie van goederen van andere locaties in de regio verbeteren. Ook wil Carrefour meer mogelijkheden geven binnen het discountsegment en wil de keten verspilling van producten tegengaan.
Bron: esmmagazine.com

Tesco-CEO stapt op
Tesco-CEO Charles Wilson stapt op wegens gezondheidsredenen. Bij de directeur is de diagnose van keelkanker gesteld. Wilson was eerder de directeur van de groothandelaar Booker. Toen deze in maart door Tesco werd overgenomen, werd Booker aangesteld als directeur bij de Britse Tesco. Volgens Tesco is de behandeling van Wilson goed verlopen en wijst alles op een succesvol herstel. Omdat Wilson nog steeds herstellende is, moet hij echter een stap terug zetten. Wilson blijft actief als raadslid en zal zich blijven focussen op de activiteiten van Booker. Hij zal daarbij direct vallen onder de algemene CEO van Tesco, Dave Lewis. De huidige chief product officer, Jason Tarry, zal de taak van CEO van Tesco UK overnemen. Alle veranderingen in het management zullen per 16 juli ingaan.
Bron: bbc.com

Spar China opent nieuwe winkel in Guangdong
Spar China heeft een nieuwe winkel geopend in de provincie Guangdong. Hierdoor komt het winkelnetwerk in China te staan op 412 vestigingen. De nieuwe vrijstaande supermarkt heeft een oppervlak van 1.300 vierkante meter en een assortiment van bijna 6.000 producten. Volgens Spar China is de nieuwe winkel gericht op groeiende vraag vanuit de Chinese consument naar versproducten. De supermarkt krijgt een zelfscan-systeem. Er kan worden betaald met een mobiele app.
Bron: esmmagazine.com

Italië: 6,9% meer omzet voor VéGé
De Italiaanse VéGé-groep had in 2017 een toename in like-for-like-omzet van 3,4%. De totale omzettoename kwam neer op 6,9% tot €6,21 miljard. De VéGé-groep is een organisatie van 29 verschillende retailers, die nu voor de vierde jaar op rij omzetgroei heeft meegemaakt. De groei kwam tot stand door winkeluitbreidingen. Met het einde van 2017 had de groep een netwerk van 3.034 winkels, waar aan het einde van 2016 dit aantal nog op 2.380 stond. Verder werd VéGé in 2017 lid van Grupo IFA als onderdeel van een internationaliseringsprogramma van deze grotere groep. Volgens Gruppo VéGé zal het lidmaatschap helpen om een omzet te genereren van meer dan €6,5 miljard.
Bron: retailanalysis.igd.com

VK: Overnamebod van Co-op voor Costcutter afgewezen
The Co-op heeft een poging gedaan om Costcutter over te nemen. Het overnamebod is echter afgewezen. Volgens Sky News kwam het bod op de buurtwinkelketen van 1.700 vestigingen neer op £15 miljoen (17,0 miljoen). Het bod werd enkele weken geleden geplaatst. De eigenaar van Costcutter, de Bibby Line-groep, wees het bod echter af. De Bibby Line-groep wil minstens £50 miljoen (€56,6 miljoen) zien, wat ruim boven het bod van Co-op zit. Hoewel Bibby Line open staat voor verder overleg, is er op dit moment geen sprake van enige plannen voor overname.
Bron: retailgazette.co.uk

VS: Kroger investeert $17 mln in distributiecentrum

Kroger gaat $17 miljoen (€14,5 miljoen) investeren in een nieuw distributiecentrum van 62.000 vierkante meter in Kentucky. Volgens Kroger zullen de nieuwe faciliteiten de bedrijfsvoering versnellen en 250 banen genereren. Het distributiecentrum is eerder al geopend in oktober van vorig jaar aan de hand van een investering van $60 miljoen (€51,2 miljoen). Er zijn op dit moment 80 werknemers op de locatie actief. Het distributiecentrum ondersteunt het winkelnetwerk van Kroger in het oostelijke deel van de VS. Daarnaast ondersteunt het centrum ook de e-commerce-activiteiten van Kroger.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: The Fresh Market sluit 15 winkels
The Fresh Market heeft plannen bekend gemaakt om vijftien winkels te sluiten in Georgia, Illinois, Indiana, Kentucky, North Carolina, New Hampshire, Tennessee, Virginia en Wisconsin. Volgens de keten wordt dit besluit gemaakt nadat eerder een analyse van de bedrijfsvoering werd afgerond. Ook werd gekeken naar de eigen groeistrategie en de financiële prestaties op de lange termijn. Het bedrijf verwacht verder niet dat er in de nabije toekomst nog meer winkels moeten worden gesloten. 
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018