Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Meer vraag naar grove gesneden groenten

Vlaemynck is een totaalleverancier van AGF. Naast een compleet aanbod onbewerkte groenten en fruit biedt het bedrijf ook gesneden groenten. De groothandel ziet een toename in de vraag naar vers gesneden groenten in een bij voorkeur grovere snit.In de eigen snijderij worden dagverse groenten op maat bewerkt voor supermarkten en industrie. "We begonnen bijna vijftien jaar geleden met wokgroenten. Nog altijd bieden wij wokgroenten aan in elk gewenste receptuur en verpakking. Het aanbod gesneden groenten is echter fors uitgebreid", vertelt An Vlaemynck, zaakvoerder van de groothandel uit Veurne. "In principe kunnen wij alle groenten leveren in diverse snijvormen. Denk aan schijfjes, blokjes, cilinder en julienne. Ook produceren wij rauwkostsalades, slamixen, soepgroenten, mosselgroenten en ratatouille."

Vrijwel alle gesneden groenten worden op maat geproduceerd voor de klant. Ook gaat het bedrijf regelmatig in gesprek met hen voor het ontwikkelen van nieuwe producten en mixen. An vertelt dat de vraag naar gesneden groenten nog altijd toeneemt. Zeker vanuit de foodservice waar men handen tekort komt om zelf te snijden. Bovendien verkiest men steeds vaker vers gesneden groenten ten opzichte van diepvries. "Daarbij wordt de voorkeur gegeven aan het lokale product. Klanten en ook consument willen graag weten waar het product vandaan komt. Onze groenten komen bij voorkeur uit België en worden ingekocht via de Belgische veilingen. We zijn hier in West-Vlaanderen gevestigd in de groentenstreek. Lokaler kan bijna niet. Daarnaast wordt er weer meer met de seizoenen geleefd; wintergroenten in de winter en zomergroenten in de zomer, aangevuld met typische seizoensproducten zoals pompoen en asperges."Zien wat je eet
Wat haar ook opvalt is dat de snit tegenwoordig grover mag. Waar de groenten jaren geleden zo fijn mogelijk moesten worden gesneden zijn de grof gesneden groenten op het moment veelgevraagd. "Consumenten willen zien wat men eet en daarin ook echt de betreffende groente terug herkennen", verklaart ze. Voor het snijden van de grovere blokjes investeerde Vlaemynck in een snijmachine van FAM.
"Met deze blokjessnijmachine is het mogelijk om zowel fijnere als grovere blokjes nauwkeurig te snijden", laat ze weten. "Wortelblokjes van twee centimeter zijn bijvoorbeeld heel geschikt om te gebruiken in een stoofpot of ratatouille." De producent heeft vrijwel alleen FAM-machines in de snijderij staan. An prijst met name de goede service van de machinefabrikant. "Voor ons is het heel belangrijk dat er bepaalde toepassingen op maat gemaakt kunnen worden, zoals de door ons gewenste een trechter op de machine voor de aanvoer van het product. FAM is wat dat betreft een fijne en betrouwbare partner."

Bron: FAM

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018