Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lamb Weston wil frites tot 60 minuten krokant houden

De ultieme frites zijn knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen maar tegen de tijd dat ze thuisbezorgd zijn, is er veelal sprake van het tegenovergestelde en zijn ze koud, melig en slap geworden. Aardappelverwerker Lamb Weston wil hier graag verandering in brengen.

Haar klanten, waaronder McDonalds en Yum Brands, bieden in toenemende mate thuisbezorgdiensten aan. Frites is echter maar slecht bestand tegen vervoer en dat geldt zeker wanneer ze in een papieren zak ingeklemd staan tussen ijskoude dranken en warme hamburgers. 

De gewone frites van het bedrijf verliezen hun krokante textuur na ongeveer vijf minuten. De producent heeft daarom een nieuwe variant geïntroduceerd die voorzien is van een speciaal beslaglaagje en tot wel een uur knapperig blijft. 

Bij Lamb Weston draait alles om aardappelen. Vorig jaar zette het bedrijf voor meer dan €2,6 miljard aan aardappelkroketten en frites af. Eén van de in totaal dertien Lamb Weston fabrieken, in Washington, produceert dagelijks bijna een half miljoen kilo aardappelproducten. De aardappelen worden met stoom geschild en machinaal in repen, partjes of blokjes gesneden. In minder dan zes uur kunnen de vers gerooide aardappelen al tot frites verwerkt zijn, verpakt en wel. 

Twee jaar geleden begon Lamb Weston met het testen van frites die langer krokant bleven. Sindsdien zijn de bezorgdiensten in de Verenigde Staten als paddenstoelen uit de grond gerezen en vormen ze een steeds groter aandeel in de horeca-afzet. McDonalds heeft haar thuisbezorgaanbod uitgebreid, evenals andere Amerikaanse fastfoodketens, zoals Wendy's en Popeye's. 

Analist, Jeremy Scott, raamt de omzet van derde partij bezorgdiensten zoals UberEats en GrubHub in 2017 in de Verenigde Staten op zo'n €6,8 miljard en deze omzet is de afgelopen drie jaar jaarlijks met minimaal 40% gegroeid. 

Volgens cnbc.com had Lamb Weston al een beslag ontwikkeld waardoor frites 12 minuten krokant bleven. Deskundigen van de het laboratorium van de vestiging in Washington zijn met dit recept aan de slag gegaan om frites nog langer knapperig te houden.

Voor een nog beter inzicht in het probleem heeft een achtkoppig team van het bedrijf een aantal dagen met maaltijdbezorgers in New York meegereden. Het team stelde vast dat de bezorgers tijdens het transport warme producten vaak naast koude plaatsten, hetgeen ten koste van de kwaliteit van beide gaat. Daarnaast leveren bezorgers veelal meer dan één bestelling tegelijkertijd af, wat extra oponthoud oplevert. Verder kunnen wegafsluitingen, omleidingen, ongelukken en slechte navigatie ook voor de nodige vertraging zorgen waardoor er nog meer cruciale minuten verloren gaan. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018